Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kultakurkku | Aku Keinonen on tänään tv:n laulukilpailussa tosipaikan edessä - Äänestys on jo auki

Illalla nähdään, kuinka Juicen rock-klassikko taipuu melodioihin ja sanoituksiin luottavalta hämeenlinnalaiselta.

Hämeenlinnalainen Aku Keinonen on tämän viikon perjantaina totisessa paikassa, kun hän esiintyy suorana Turun Logomon liveyleisölle sekä tv-katsojille kautta maan.

Koko kevään hänen taivaltaan on seurattu The Voice of Finland -ohjelmassa, ja nyt jäljellä on enää kolme suoraa lähetystä. Perjantaina Elastisen neljästä jäljelläolevasta laulajasta ensi viikon semifinaaliin yltää enää kaksi, ja 28. huhtikuuta järjestettävässä finaalissa kultakin tähtivalmentajalta esiintyy vain yksi laulaja.

Kysyimme Aku Keinoselta, miltä nyt tuntuu.

– Onhan tämä aika kivaa, tottakai! On mahtavaa olla loppukahinoissa mukana. Ja nyt tämä live-aspekti tuo vielä oman lisäjännitteensä.

Keinosen mukaan suorat lähetykset eroavat aiemmista nauhoitetuista jaksoista siinä, että laulajan on oltava aiempaakin tarkempi tiukkojen aikataulujen suhteen.

– Myös se eroaa aiemmasta, että nyt yleisö on reaaliajassa mukana eli meidän kilpailijoiden ei tarvitse enää itse pidätellä mitään tietoja tuotannon vaiheista itsellämme.

Aku Keinonen esittää perjantaina Juice Leskisen klassikkokappaleen Viidestoista yö.

– Uudessa sovituksessa on vahvasti minun oma kädenjälkeni mukana. Oli mahtavaa, että tarjoamani ideat kelpasivat tuotannolle.

Monet suomalaiset mieltävät Juicen kappaleen usein nuotiolauluksi.

– Alkuperäinen levytys on kuitenkin ihan menevää suomirockia. Haluan keskittyä biisin tekstiin, melodiaan ja tunnelmaan, Keinonen sanoo.

Elastisen valmentama nelihenkinen kilpailijaporukka seurasi viime viikolla ohjelman ensimmäisessä suorassa lähetyksessä Maija Vilkkumaan sekä Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin laulajien esiintymistä paikan päällä Logomon kulisseissa.

– Siinä jo sai sellaisen hyvän hepulin päälle, että ohhoh, nyt sinne lavalle ison yleisön eteen mennään ihan oikeasti. Onneksi ensimmäisen treenipäivän jälkeen tällä viikolla sain kuitenkin jo hyvän rauhan tunteen ja rutiinin lihasmuistiin, eli ei ole siinä mielessä mitään hätää, Keinonen vakuuttaa.

Hänen mukaansa yhteishenki Elastisen tiimin kesken on pysynyt hyvänä myös kilpailun edetessä kohti loppua.

– Kyllä me aidosti haluamme kaikkien onnistuvan. Vaikka itsellänikin on halu päästä loppuun asti, tärkeintä on pitää hauskaa. Jos täällä vain jännittää ja varoo muita, ei kokemuksesta saa niin paljon irti.

Hänelle tärkein kilpailun myötä saatu palaute on ollut se, että hän on onnistunut koskettamaan ihmisiä laulullaan.

– Joku on laittanut viestiä, että on liikuttunut onnen kyyneliin. Ja yksien kuvausten jälkeen studioyleisöstä tuli eräs henkilö sanomaan, että hänellä oli takanaan rankka viikko, ja esiintymiseni oli tarjonnut hänelle ikkunan ihan muihin maailmoihin.

Hämeenlinnassa kasvanut muusikko ehti pääsiäisviikolla käymään synnyinkaupungissaan. Hän kävi puhumassa musiikista Kaurialan ja Lyseon lukion oppilaille, ja kiirastorstai-iltana vuorossa oli keikka Suisto-klubilla järjestetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa.

– Oli mukavaa käydä vanhalla koululla, ja Hyvää!-tapahtumassa pääsin laulamaan turvallisessa ympäristössä liveyleisön edessä Hämeenlinnassa. Suisto on mukava keikkapaikka, jonne haluan ehdottomasti vielä esiintymään myös omalla tuotannollani. Sinne tähdätään!