Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Yrittäjäksi 21 vuoden työuran jälkeen heittäytynyt kosmetologi Mari Aulu jakaa vinkkinsä talven ahavoittaman ihon hoitoon

Tuuli ja kirkas kevätaurinko saavat kasvot ahavoitumaan helposti.

Talven kuivattama iho voi näyttää väsyneeltä ja harmaalta. Helposti tulee mieleen virkistää sitä voimakkain kuorinnoin ja tehokuurein, mutta liikkeelle kannattaa lähteä hellävaroen.

– Aloittaisin lempeällä, kosteuttavalla hoidolla, ja kun iho on kunnolla kosteutettu, voi sitä pikkaisen kuoria hellävaraisin ahaa-hedelmähapoin, sanoo sky-kosmetologi Mari Aulu.

Talvi tuulineen ja tuiskuineen kuivattaa ihoa, ja kasvot ovat altiina myös lumen kautta heijastuvalle auringonvalolle.

– Etenkin tuulisena päivänä aurinko voi päästä yllättämään, kun lämmön tunnetta ei huomaa kasvoilla samalla tavalla kuin kesällä. Iho ahavoituu helposti, Aulu muistuttaa.

Hän kehottaakin kaivelemaan viimeistään nyt suojakertoimella varustetut päivävoiteet esiin ja jokapäiväiseen käyttöön.

Aulu toteaa, että vuodenajat kannattaa huomioida ihonhoidossa. Kun kuiva talvi-iho on kosteutettu kunnolla, sen ehtii vielä saada heleäksi ennen kesää.

– Ihan keskikesällä en enää tekisi voimakkaita kuorintoja, sillä ne voivat herkistää ihoa auringolle. Syksy on kaikkein otollisin aika kuoriville hoitosarjoille, hän sanoo.

Mari Aulu työskenteli 21 vuotta palkattuna työntekijänä Inkeri Valtosen kauneushoitolassa, kunnes lopulta koronan myötä rohkaistui heittäytymään itsenäiseksi yrittäjäksi.

Se vaati pitkää itsetutkiskelua.

– Kun korona tyhjensi asiakaslistat ja tulevaisuus alkoi pelottaa, mietin, etten voi jäädä ikuisesti odottamaan omaa aikaani. Hyppäsin tyhjän päälle ja aloin pyöritellä mielessäni, mitä haluan seuraavaksi tehdä, Aulu kertoo.

Hän mietti hetken jopa alan vaihtoa, mutta ei lopulta keksinyt mielekkäämpää ammattia.

– Halusin kuitenkin jotain uutta. Viime syksynä kosmetologipäivillä törmäsin kotimaiseen tuotesarjaan, jossa ei käytetä lainkaan synteettisiä ainesosia ja jonka tuotteet valmistetaan vieläpä tässä lähellä Tervakoskella. Innostuin heti, Aulu kertoo.

Purodore-luonnonkosmetiikkatuotteissa häntä miellyttää se, että ne on valmistettu 85-prosenttisesti luomu- tai villikasveista kuten mustikasta ja vaahterasta.

– Sekin on minulle tärkeää, että ulkomailta tulevien raaka-aineiden tuotantoketjut ovat jäljitettävissä loppuun asti, Aulu kertoo.

Kun mieluinen tuotesarja kasvohoitoihin oli löytynyt, edessä oli enää liikepaikan etsiminen. Se löytyi Linnan Kehityksen avulla.

– Kuulin, että Hierontapiste Sirpukan Sirpa Korhonen oli jo pidempään etsinyt kosmetologia Keskustalossa sijaitsevaan liiketilaansa. Hän tekee tiloissa myös luontaishoitoja ja vyöhyketerapiaa, joten meidän ajatusmaailmamme sopivat hyvin yhteen, Aulu kertoo.

Hän aloitti yrittäjänä joulun alla, ja asiakkaat ovat pikku hiljaa löytäneet hänen luokseen.

– On selvää, ettei ajanvarauslista täyty hetkessä. Säännöllisen asiakaskunnan hankkimiseen voi mennä jopa vuosia. Olen perustanut Instagramiin Hoitohuone Marituuli -tilin, jossa kerron työstäni.

Jatkossa Aulu haaveilee ajatuksesta, että hän työskentelisi muutamana päivänä viikossa Sirpukan yhteydessä ja muutamana päivänä kotonaan Käikälässä.

– Minun olisi mahdollisuus avata kotiinkin hoitohuone. Käikälän-Tarvasmäen alueella ei tiettävästi ole vielä vastaavia palveluja, hän pohtii.

Kauneudenhoitoala on kilpailtu ala, ja Hämeenlinnassakin riittää paljon alan yrittäjiä.

Osa on erikoistunut pistoshoitoihin, ja jotkut käyttävät työssään esimerkiksi hiovia laitteita.

Aulu kokee erilaisten yrittäjien kirjon myönteisenä asiana.

– Jokaiselle löytyy varmasti juuri sellainen tekijä, jonka kanssa toiveet ja tarpeet kohtaavat.

Hän itse työskentelee täysin ilman sähköisiä vempeleitä.

– Minulla on hoitavat kädet, ja luotan niihin.