Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Maalaa yhteinen taulu kaverisi kanssa viinin tai teen virratessa

Omatan K18-maalausilloissa rohkaistaan tekemään oman näköistä taidetta.

Maalaaminen on paras tapa nollata pää kiireisessä ja ärsykkeitä tulvivassa arjessa.

Näin uskoo hämeenlinnalainen taideterapeutti ja luovan alan yrittäjä Rina Dhakal. Hän järjestää keväällä kaikille aikuisille avoimia Paint & Wine -iltoja tunnelmallisessa Omata-tilassaan Verkatehtaankujalla.

K-18-illoissa maalataan oma maalaus akryylimaaleilla canvastaululle Dhakalin ohjauksessa. Hän korostaa, ettei halua tulla kenenkään luovuuden tielle, vaan pikemminkin auttaa päästämään jokaisen sisäisen maalarin valloilleen juuri siinä muodossa kuin se kullakin ilmenee.

– Haluan toimia oman mielikuvituksen oppaana. Tärkeintä on läsnäolo ja oma ilmaisu, Dhakal sanoo.

Luovia ryhmiä ja iltoja, taideterapiaa ja esimerkiksi työyhteisötapahtumia työkseen järjestävä Dhakal korostaa, ettei taiteessa tunneta sanoja oikein ja väärin.

Liian usein hän on kuitenkin tavannut ihmisiä, joita suorastaan pelottaa astua kankaan ääreen.

– Heillä on ehkä huonoja kokemuksia esimerkiksi kouluajoilta. Kun he siitä huolimatta ovat uskaltaneet tarttua pensseliin tai telaan, on syntynyt aivan upeita töitä. He eivät ole tienneet, millaisia lahjoja heissä onkaan.

Rina Dhakal on työskennellyt aiemmin muun muassa lastenhoitajana ja Arxin kahvilan pitäjänä. Omatan hän hankki työtilakseen neljä vuotta sitten.

Jo aiemmin vuonna 2015 Dhakal oli perustanut luovan toiminnan yrityksensä Art and Joyn, jonka puitteissa hän on järjestänyt monenlaisia tapahtumia ja maalausiltoja.

Miltä tuntuisi maalata yhteinen teos yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa? Sekin on nyt mahdollista Dhakalin avustuksella.

Hän järjesti ensimmäisen yhteismaalausiltansa jo tammikuussa ja sai kokeilusta hyvää palautetta.

– Yksi pariskunta innostui maalaamisesta niin, että on jo hankkinut välineet kotiinsa ja aikoo jatkaa yhteistä harrastusta, Dhakal sanoo.

Tulipa Paint & Wine -iltaan yksin tai parin kanssa, mukaan saa ottaa oman lempijuomansa. Omatan puolesta on tarjolla juomalasit, kaikki maalaustarvikkeet, teetä ja popcornia.

Lippuja iltoihin voi hankkia Dhakalin yrityksen verkkokaupasta.

K18 Paint & Wine -illat Omatassa Verkatehtaankujalla 10.3., 25.3.,14.4. ja 12.5. kello 18–20.30. Lisäksi yhteismaalausillat kaverin kanssa 25.2., 17.3., 21.4. ja 19.5. kello 18–20.30. Perjantaina 24.2. tanssitaan ja maalataan 80-luvun hittien tahdissa.