Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Lukiolaisen unelma näki päivänvalon, kun Hannele Lauri sanoi Cindi Holmille, 19, "kyllä"

Hämeenlinnalainen Cindi Holm ohjasi miltei televisioon asti päätyneen dokumentin Hannele Laurista.

Hämeenlinnalainen abiturientti Cindi Holm, 19, juhli viime viikolla kouluun tekemänsä dokumenttielokuvan ensi-iltaa suuren maailman tyyliin punaisen maton bileillä.

Tampereen yhteiskoulun lukion elokuvatyön kurssille tehty työ kertoo näyttelijä Hannele Laurista, jonka uraa Holm on seurannut ihaillen pikkutytöstä asti. Itsekin useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa näytellyt Holm uskaltautui ottamaan idoliinsa yhteyttä, ja tämä yllätti hänet suostumalla oitis lukiolaisen kuvauspyyntöön.

– Jokin Cindissä hellytti minua. Minun on lisäksi hirveän helppo puhua hänen kanssaan. Kun hän kertoi haluavansa tehdä tällaisen dokumentin minusta, halusin heti olla mukana. Ja tässä nyt ollaan! Hannele Lauri kertoi Kaupunkiuutisille Holmin vierellä ensi-iltajuhlissa säteillen.

Puolituntinen Hanna kertoo kohteensa Hannele Laurin elämästä etenkin tämän uran alkuaikoina, jolloin tästä tuli koko kansan tuntema komedienne.

Lue lisää: Hannele Lauri juoksenteli pienenä tyttönä Linnakasarmilla sotilaiden perässä

Holmilla oli apunaan kuvauksissa kaksi koulun opiskelijaa sekä assistenttina kummitätinsä Tanja Järvensivu. Muuten hän vastasi dokumentin käsikirjoituksesta, ohjauksesta, kuvaussuunnittelusta, leikkauksesta, äänistä ja muista jälkitöistä kokonaan yksin.

Lauri ja Holm kertovat, että kuvauksissa Laurin kotona Nurmijärvellä syksyllä 2021 oli mukavaa, ja lopputuloksestakin tuli hyvä. Itse asiassa jopa niin hyvä, että se oli menossa tv-levitykseen.

Hannan esittämisestä oli tehty sopimus Alfa-tv:n kanssa ja ensimmäinen lähetyspäiväkin oli jo tiedossa, kun kanava meni joulukuussa nurin.

– Elättelin pientä toivoa, että kanavan ohjelmat olisivat pyörineet konkurssiuutisen jälkeen vielä sen kolme viikkoa, kun dokumentti tulisi ulos, mutta kanava hiljeni melkein heti, Holm harmittelee.

Hän on kuitenkin vielä toiveikas sen suhteen, että dokumentti päätyy vielä yleisön nähtäväksi tavalla tai toisella.

– Ehkä jo piankin, Holm sanoo salaperäisenä, mutta ei tässä vaiheessa voi kertoa aiheesta sen enempää.

Holm valmistautuu parhaillaan kevään ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin. Hän on hakenut Teatterikorkeakouluun sekä ohjaajatyön että näyttelijätyön linjalle ja lisäksi Aalto-yliopistoon elokuvaohjauksen linjalle.

– Toki tiedän, että ani harvahan Teakiin ensiyrittämällä pääsee – tosin Hannele pääsi, Holm sanoo.

Lauri neuvoo Holmia, että pääsykokeissa on hyvä keskittyä kunnolla kulloiseenkin tehtävään ja olla välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat.

– Sen minä osaan. Äitini on opettanut, että mokakin on lahja, Holm nauraa.

Laurin poika Tomi Lauri työskentelee Aalto-yliopistossa lavastuksen lehtorina.

– Tomi on myös elokuvalavastaja ja kuvataiteen maisteri. Hän on hyvä esimerkki siitä, että kaikkea voi tehdä, Lauri muistuttaa.

Hän sanoo, että tärkeintä on antaa oman intohimon viedä.

– Tee kaikkea sitä mitä haluat. Älä pakota itseäsi vain yhteen lokeroon äläkä anna myöskään muiden tehdä sitä. Kokeile, nauti ja tee sielusi pohjasta! Lauri opastaa.

Cindi Holm viihtyy yhtä hyvin kameran edessä kuin takana. Vaaleahiuksinen kaunotar muistuttaa ulkonäöltään jonkin verran idoliaan Hannele Lauria.

Ehkä te vielä jonain päivänä vielä näyttelette samassa produktiossa?

– Näin saattaa pian ollakin. En sano enempää, Lauri vihjaa hymyillen.