Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cindi Holm, 18, on syntynyt väärälle vuosisadalle – Katso video lukuisissa filmeissä ja tv:ssä avustaneesta hämeenlinnalaisesta

18-vuotias Cindi Holm matkaa päivittäin Hämeenlinnasta lukioon Tampereelle, jossa hän voi opiskella samalla luovaa ilmaisua. Haaveissa siintää näyttelijän ja ohjaajan ura.

Hämeenlinnalainen Cindi Holm, 18, on nuoresta iästään huolimatta jo tv- ja elokuvakuvausten konkari. Hän on avustanut lukuisissa eri produktioissa jo kuuden vuoden ajan.

Yksi ensimmäisiä tuotantoja, joissa Holm oli mukana, oli Hämeenlinnassa kuvattu, Tiina Lymin ohjaama Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja, joka nähtiin elokuvateattereissa vuonna 2018.

– Siinä näyttelivät Jani Volanen ja Elina Knihtilä, joita olin katsonut pienestä pitäen televisiosta. Silloin tuntui, että vau – tuossa he näyttelevät minun edessäni! Rakastuin päätä pahkaa kameran kumpaankin puoleen, Holm kertoo.

Koulun TET-harjoittelunsa Holm on suorittanut Yellow Filmillä sekä tuotantoharjoittelijana Rabbit Filmsin Posse-tiimissä.

– Siellä pääsin ensimmäistä kertaa näkemään vähän enemmän myös kameran toista puolta ja mitä ennen kuvauksia vaikkapa toimistolla tapahtuu. Minua kiinnostaa paitsi näytteleminen, myös ohjaaminen.

“Koskaan ei saa lannistua”

Kokemuksen ja avustajapestien karttuessa Holm on saanut entistä enemmän myös puhe- ja pienrooleja kotimaisista elokuvista tv-sarjoista.

Hän on pyrkinyt määrätietoisesti eteenpäin muun muassa tutustumalla tuotannon väkeen kuvausten yhteydessä.

– Minulla ei todellakaan ole mitään suhteita! Olen ylpeä siitä, että olen itse luonut kontaktini. Mottoni on, että ei saa lannistua.

Alan ammattilaiset ovat ottaneet innokkaan ja oppimishaluisen avustajan kannustavasti vastaan.

– Olen saanut hyviä vinkkejä. Ihmiset ovat olleet tosi ystävällisiä ja halunneet auttaa eteenpäin.

Seuraavaksi mukana Hymyä-sarjassa

Viimeisin puherooli Holmilla on Koskinen-tv-sarjassa. Jakso kuvattiin viime syksynä Tampereella, mutta nähdään vasta sarjan seuraavalla kaudella.

Korona on siirtänyt monia tulevia sarjoja ja elokuvia eteenpäin. Holm on mukana esimerkiksi Tuotantoyhtiö Hihhihhiin uudessa Hymyä-tv-sarjassa. Lehtikeisari Urpo Lahtisesta kertova sarja kuvattiin jo vuosi sitten ja se on tulossa ulos C Morelta maaliskuussa.

Holm kehuu vuolaasti sarjan tekijöitä Aku Hirviniemeä ja Janne Katajaa, joihin hän tutustui jo aiemmin avustaessaan Keihäsmatkat-tv-sarjaa.

– He tulivat meidän avustajien joukkoon kyselemään kuulumisia ja juttelemaan jopa puoleksi tunniksi. Sellaista vastaanottoa ei ole kyllä ollut missään muualla! Jos joskus isompana saan ohjata jonkun elokuvan tai tv-sarjan, haluan toimia samalla tavalla.

Erikoislukio kasvattaa avoimeksi

Holm käy tällä hetkellä Tampereen Yhteiskoulun ilmaisutaitolukion kolmatta luokkaa. Koska hän on valinnut paljon valinnaisia luovan työn kursseja, lukio vie neljä vuotta.

Holm kiittelee lukiotaan siitä, että se kasvattaa opiskelijansa avoimiksi ihmisiksi. Lukio on antanut myös paljon eväitä tulevaisuuden urahaaveita silmälläpitäen.

– Olen oppinut tosi paljon näyttelemisestä, teatterista ja elokuvatyöstä. Osaan nyt keskittyä moniin sellaisiin juttuihin, joita en olisi aiemmin osannut edes kuvitellakaan.

Dokumentti Hannele Laurista

Elokuvatyön kurssin lopputyönä Holm kuvasi dokumentin näyttelijä Hannele Laurista, joka on yksi hänen suurista idoleistaan. Speden tuotannot ja erityisesti Hynttyyt yhteen -tv-sarja oli Holmille lapsena iso juttu.

– Sanon aina, että olen syntynyt ihan väärälle vuosikymmenelle. Ihannoin 1970–90-lukujen elokuvia ja tyyliä. Se oli viihteen kulta-aikaa, vaikka eihän sellaista huumoria enää otettaisi vastaan.

Dokumentti valmistuu tänä keväänä. Holm toivoo, että se pääsisi myös julkiseen levitykseen.

Missä näet itsesi tulevaisuudessa?

– Suurin haaveeni on, että voisin vielä joskus elättää itseni näyttelemällä tai ohjaamalla.