Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Tuuloksesta ponnisti oikeakin verokuningas

Peliyhtiön toimitusjohtaja sai viime vuonna 11,1 miljoonan euron pääomatulot.

Viime viikolla tavallisen tuuloslaisen rivitaloyhtiön pihassa oli kova sutina, kun kävi ilmi, että siellä asuu vuoden 2021 verotilastojen kärkinimi Juhapekka Piiroinen.

Lehtitalot lähettivät oitis kuvaajansa matkaan pääkaupunkiseudulta saakka, mutta Piiroinen ei raottanut oveaan. Hämeen Sanomatkin sai haastatella lähinnä hämmentyneitä naapureita.

Pian selvisi, että 133,7 miljoonan euron päätulot verottajalle ilmoittanut Piiroinen ei oikeasti ole miljonääri. Numerojen kanssa mielellään leikkivä peliyhtiön ohjelmoija selitti medialle tehneensä näppäilyvirheen, jota hän katui.

Ilta-Sanomille Piiroinen kertoi todellisiksi pääomatuloikseen noin 26 000 euroa.

– Henkilökohtaisesti olen häpeissäni sekä erittäin pahoillani, että tämä virheeni on aiheuttanut mahdollisesti mielipahaa ja ahdistusta naapureilleni sekä läheisilleni että lukemattomille muille, joita en osaa edes arvata, Piiroinen totesi lehdelle loppuviikosta.

Tuuloksesta ponnistaa kuitenkin ihan oikeakin veromiljonääri. Sattumalta hänen etunimensä on melkein sama kuin pitäjän viime viikon suurimmalla julkkiksella.

Kaupunkiuutisten toimitukseen kantautui nimittäin huhua, että nykyään Uudellamaalla vaikuttava Good Game Consulting Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Lehtonen on asunut ja käynyt koulunsa aikanaan Tuuloksessa.

51-vuotias peliyhtiöpomo sijoittui viime vuonna tuloillaan koko maan verotilastossa sijalle 42 hieman yli 11,1 miljoonan euron pääoma- ja liki 150 000 euron ansiotuloillaan.