Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

21-vuotias koulubussin kuljettaja Jaromir Jokinen on Hämeen Ääni 2022 – Toiseksi sijoittui lammilainen luomutilan emäntä

Hämeenlinnalainen Jaromir Jokinen yllättyi uuden laulukilpailun finaalin kovasta tasosta. Hän alkaa nyt työstämään laulajan uraa.

Bar Skogsterissa järjestetty Hämeen Ääni -laulukilpailu päättyi viime viikonloppuna Jaromir Jokisen voittoon. Koulubussin kuljettajana työskentelevä hämeenlinnalainen esitti finaalissa Scorpionsin ja Queenin rock-klassikot Still Loving You ja The Show Must Go On.

Hän kuvailee kokemusta ikimuistoiseksi.

– Livebändin kanssa oli uskomattoman hienoa esiintyä, ja yleisöä oli niin paljon, ettei kävelemään mahtunut. Minulta meni varmaan kolme minuuttia päästä lavalle 20 metrin päästä ihmisjoukon läpi.

Jo aiemmin tänä syksynä Himoksella Kultakurkku-laulukilpailun voittanut Jokinen lähti myös Hämeen Ääni -kisaan voitto mielessään. Hän myöntää, että itsevarmuus kuitenkin hieman rapisi lauantain finaalin aikana.

– Yllätyin siitä, kuinka kova taso finaalissa oli tämän kokoisessa kaupungissa. Kaikki kahdeksan olivat hyviä laulajia, joten oli siinä varmasti tuomaristolla miettimistä.

Toiseksi Hämeen Ääni -kilpailussa lauloi lammilainen luomutilan emäntä Titta Liukkala.

Hän esitti finaalissa Paula Koivuniemen Luotan sydämen ääneen -kappaleen sekä vuoden 2007 Euroviisujen voittajakappaleen Molitva englanninkielisenä versiona nimellä Destiny.

Liukkala kommentoi Keski-Häme-lehdelle olevansa tyytyväinen sijoitukseensa.

– Hyvä fiilis, ja omasta mielestäni kilpailussa on aivan huikea taso, ja kilpailu on muutenkin ensimmäiseksi kerraksi todella hienosti järjestetty, Liukkala totesi lehdelle.

Kolmanneksi sijoittui musikaalinen Annika Kovanen, joka on asunut Hämeenlinnassa pari vuotta. Kovanen lähti mukaan laulukilpailuun saadakseen sitä kautta kaupungista uusia kontakteja ja keikkoja.

– Tykkään laulaa niin poppia, jazzia kuin rokkiakin. R’n’B on ehkä lähinnä sydäntäni.

Palkinnoksi Hämeen Ääni -voittaja Jaromir Jokinen sai tittelin ja kultaisen mikrofonin lisäksi studioaikaa Sound Supreme -studiosta, Heidi Kyrön sparrausta laulamiseen sekä yhteisen livekeikan joulukuussa Bar Skogsterissa UJO-bändin kanssa.

Jokinen kertoo saaneensa kilpailusta tukea artistihaaveilleen. Jo alakoululaisena hän oli mukana bändissä, mutta sitten urheilu vei voiton ja musiikki sai jäädä vuosikausiksi.

– Kyllä tässä nyt aletaan työstämään laulajan uraa. Jossain kohtaa minulta on tulossa coverbiisiä Spotify-musiikkipalveluun.

Jokinen tutustui kilpailun myötä hämeenlinnalaiseen Markus Pankakoskeen, 45, joka lauloi niin ikään viime lauantain finaalissa.

– Olemme sopineet, että ryhdymme pari kertaa viikossa soittelemaan ja laulamaan yhdessä. Voidaan käydä vaikka jollain hääkeikoillakin. Minun puolestani niistä ei tarvitse välttämättä aluksi edes kauheasti maksaa. Pääasia, että saadaan esiintymiskokemusta, Jokinen lupaa.

Entä kiinnostavatko laulukilpailut tulevaisuudessa?

– Minun piti hakea jo tälle The Voice of Finland -kaudelle, mutta myöhästyin siitä. Ehkä ensi kerralla sitten!