Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ahveniston Toimintapuisto satsaa tänä vuonna luontoliikuntaan – "Olemme saaneet palautetta, että luontopolkuja voisi tuoda paremmin esille"

Uudet vuokrattavat sähkömaastopyörät sopivat myös aloittelijoille.

Ahveniston Toimintapuisto panostaa tänä vuonna ulkoliikuntapalveluiden parantamiseen.

Ahveniston maastoon pääsee tutustumaan nyt vuokrattavalla sähkömaastopyörällä.

– Meillähän suurin osa aktiviteeteista tapahtuu ulkona. Kun tämä paikka on mielettömän upea, niin ajattelimme panostaa siihen vielä enemmän. Olemme myös saaneet palautetta, että luontopolkuja voisi tuoda paremmin esille. Sähkömaastopyörät ovat mahtavia siihen tarkoitukseen, Ahveniston Toimintapuiston kohdevastaava Aatu Murtomäki kertoo.

Sähkömaastopyörä valikoitui sen perusteella, että mahdollisimman monet pystyisivät liikkumaan maastossa, jossa on aika jyrkkiäkin nousuja.

– Kun on sähköavustus, niin lyhyessäkin ajassa pystyy näkemään aika paljon, eikä pyöräily ole niin raskasta.

Sähkömaastopyörät eivät ole uusi juttu. Niiden käyttö on yleistynyt koko ajan.

– Hämeenlinnassakin niitä löytyy muutamasta paikasta, mutta näkisin, että Lapissa kysyntä on noussut eniten.

Ahvenistolla pyöriä on vuokrattavissa neljä kappaletta.

Olemme myös saaneet palautetta, että luontopolkuja voisi tuoda paremmin esille. Sähkömaastopyörät ovat mahtavia siihen tarkoitukseen.

Aatu Murtomäki

– Nämä ovat kestäviä täysjoustomaastopyöriä, joilla pääsee hyvin vaikeampiakin polkuja. Jos esimerkiksi harrastaa maastopyöräilyä, niin nämä pyörät sopivat tosi hyvin siihenkin käyttötarkoitukseen.

Sähköavusteisuus helpottaa mäkien nousua.

– Sen tehoa voi säätää itse manuaalisesti, mutta sen saa avustamaan myös automaattisesti.

Pyörät soveltuvat nuorille ja siitä ylöspäin.

– Olemme hankkineet nämä sillä periaatteella, että ne sopivat hienosti myös aloittelijoille, mutta lapsille ne ovat ehkä liian korkeat.

Varusteina ovat kypärät sekä teline puhelimelle.

– Olemme tehneet karttoja Komoot-sovellukselle, jolloin ajaja pystyy puhelimella seuraamaan, missä menee, sekä pystyy myös jäljentämään reittejä, missä on mennyt.

Komoot on Murtomäen mukaan erityisesti saksalaisten suosiossa ja se soveltuu moneen eri ulkoaktiviteettilajiin.

– Ajattelimme, että se on hyvä alusta. Se on suhteellisen selkeä ja myös sosiaalinen, sillä siellä voi itse merkitä nähtävyyksiä, joita muut voivat sitten kommentoida.

Vaikka pyörät on hankittu maastoa varten, niillä voi käydä myös kaupungin eri kohteissa.

– Esimerkiksi tällä hetkellä Komootissa on valmiina reitti, joka lähtee Ahvenistolta, kulkee Härkätien kautta linnalle ja rantareittiä pitkin Aulangolle ja takaisin. Se soveltuu hyvin etenkin kolmen tunnin vuokralle. Se on kiva reitti, jossa on paljon nähtävää, luontoa ja kaupunkia, Murtomäki vinkkaa.

Lisäksi sup-lautoihin on tullut täydennystä. Nyt lautoja on yhteensä 13 tavallista sekä yksi jättilauta.

– Ostimme uudempia lautoja, jotka ovat vähän paksumpia ja jäykempiä, jolloin ne ovat aloittelijalle helpompia käyttää. Erikoisena uutuutena meillä on jättisuppilauta, johon mahtuu 4–5 henkilö kerralla.

Sup-lautojen kysyntä ei ole ainakaan vähentymässä. Etenkin nuoret ja nuoret aikuiset ovat iso asiakaskunta.

– Ne ovat hyvin kysyttyjä ja se on mukava laji. Meillä on kiva paikka suppailuun siinä mielessä, että järvi on usein aika tyyni. Siellä ei hirveän isoon aallokkoon joudu.