Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Ville Naapuri voimaili hopeaa Maailman vahvin joukkue -kisassa – Hämeenlinnalainen palomies palasi mitali kaulassa Walesista

Suomen Voimalajiliiton maajoukkue saavutti hopeaa Cardiffissa Walesissa käydyssä Maailman vahvin joukkue -kilpailuissa viime marraskuun lopulla. Kokonaiskilpailun voiton vei Iso-Britannia ja pronssia otti Irlanti.

Suomen mitalijoukkueseen kuuluivat Sari Paukkunen, Heli Hietanen, Viivi Heinonen, Mikko Haavikko, Santeri Kankaanpää, Jesse Pynnönen sekä hämeenlinnalainen Ville Naapuri.

– Pääsin mukaan maajoukkueeseen voitettuani Voimalajiliiton SM-kisat yleisessä sarjassa, Naapuri kertoo.

Uudessa kilpailuformaatissa eri maiden joukkueet muodostettiin siten, että yhdistettiin eri painoluokkien ja ikäsarjojen edustajat yhdeksi joukkueeksi, jonka kokonaissuoritukset määräsivät paremmuusjärjestyksen.

Kilpailun lajeina olivat eri painoisten akselien nosto suorille käsille, maastanosto, merimies- ja farmarikävely, renkaanpyöritys sekä säkkien nostaminen olkapäälle. Naapuri kilpaili alle 100-kiloisten sarjassa.

– Onnistuin kaikissa lajeissa oikein hyvin ja tein monta henkilökohtaista ennätystä, 29-vuotias palomies sanoo.

Naapuri löysi tiensä punttisalille kehonrakennus mielessään, mutta kiinnostui pian voimanostosta.

– Alle 17-vuotiaana voitin SM-kultaa ja jatkoin voimanostossa yhdeksän vuotta aina välillä kilpaillen. Lopulta kyllästyin ja kaipasin jotakin vähän monipuolisempaa lajia.

– Tässäkin hommassa on tietyt perusjutut, mutta ne voivat kilpailukohtaisesti muuttua. Kisat ovat hienoja tapahtumia, joissa on ihan eri tavalla showhenkeä.

Voimalajiliitto on Suomen olympiakomitean jäsen ja se on järjestänyt Vahvin SM- ja MM-kilpailuja Wada-tasoisen antidopingohjelman alla vuodesta 2015.

– Antidoping-kisat houkuttavat enemmän harrastajia kilpailemaan. Asia on minullekin tärkeä, sillä mitään terveydelle haitallista en halua käyttää.

Voimalajeissa pärjääminen vaatii sitoutumista ja kurinalaisia elämäntapoja. Naapuri tekee viikossa neljä voimatreeniä, kaksi aerobista harjoitusta ja venyttelyt päälle.

– Tässä lajissa pääsee kokeilemaan omia rajojaan ja kokemaan kehityksen konkreettisesti.