Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilialainen jujutsu sopii lähes kenelle vain – Kushin-Kanissa kisaajia ja harrastajia ei lokeroida, vaan kaikki treenaavat yhdessä

Hämeenlinnalainen seura haluaa lujittaa lajin kulttuuria ja viedä sitä eteenpäin.

Myllymäen väestönsuojaan Louhimokatu 5:een käydään rautaovesta. Pitkät portaat vievät syvälle maan alle. Paikka tunnetaan myös Luolana.

Luola on myös kamppailulajien erikoisseuran Kushin-Kanin treenipaikka.

Seuran jäsenet Miika Hurula ja Mikko Talvitie puhuvat avoimesti ja innolla brasilialaisesta jujutsusta ja harrasteryhmästä.

Hurula ja Talvitie kertovat, että brasilialainen jujutsu on turvallinen laji, koska siinä ei tule iskuja päähän, ja se sopii kaiken ikäisille, sekä miehille että naisille.

Hurula ja Talvitie ovat päätyneet brasilialaiseen jujutsuun eri teitä.

– Brasilialainen jujutsu on aina ollut itsestäänselvyys jo pienestä pitäen, mutta vuosi vuodelta missasin peruskurssin alkamisen, joten aloitus venyi yli 20 vuoden ikään, kertoo Hurula.

Talvitie päätyi eri tavalla harrastuksen pariin.

Kaikilla on ollut hyvä positiivinen meininki.

– Painikulttuuri on aina kiehtonut ja jujutsu on lähellä sitä.

Talvitie myös mainitsee, että harrastaa judoa brasilialaisen jujutsun rinnalla.

Harrasteryhmässä on pyritty siihen, ettei urheilijoita lokeroida mihinkään. Ei ole kilpailijoita tai harrastajia, vaan kaikki treenaavat yhdessä.

Harrasteryhmä koostuu kaikenlaisista henkilöistä: nuorimmat peruskurssilla ovat 14-vuotiaita ja ikähaarukka menee jopa yli 50 vuoden ikäisiin.

– Vaikka ei olisi mitään taustaa, kun tulee tänne, otetaan se huomioon peruskurssilla. Kenenkään ei tarvitse osata mitään. Pääsee nollasta aloittamaan ja saa liikunnan iloa varmasti, Hurula kertoo.

Brasilialaisen jujutsun harrasteryhmää Hurula ja Talvitie ovat vetäneet elokuusta lähtien.

Luolalla treenataan noin neljä kertaa viikossa harjoitusaikataulun mukaan, mutta lisää kertoja voi sopia porukalla WhatsApp-ryhmässä.

He mainitsevat, että tarkoitus tässä seurassa on lujittaa brasilialaisen jujutsun kulttuuria ja viedä sitä eteenpäin.

– Kaikilla on ollut hyvä positiivinen meininki, ikään ja kokoon katsomatta.

Harrasteryhmän vetäjät puhaltavat yhteen hiileen ja jatkavat toistensa lauseita kertomalla:

– Matolla ei ole vastustajia, siellä on treenikavereita. Taitavammat vetävät toisia ylöspäin. Treeneissä ei ole voittajia vaan ainoastaan treenaajia. Tänne ei tulla voittamaan vaan nauttimaan ja saamaan hyvää fiilistä.

Luolalla voi harrastaa brasilialaisen jujutsun lisäksi karatea, hokutoryu jujutsua, potkunyrkkeilyä, sekä kenjutsua.

Luolalla on myös nuorille kamppailukurssi 7–14-vuotiaille lauantaisin. Kamppailukurssilla käydään monia eri lajeja läpi, kurssi päättyy vyökokeeseen.

Lisätietoja: kushin-kan.fi.