Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämeenlinnalaisen nyrkkeilyjuniorit lähtevät viikonlopun kotikisoihin voittomielellä

Nuoret nyrkkeilylupaukset treenaavat kotikisoihin.

Poltinahon Taidekasarmin yläkerran salista kuuluu ahkeran harjoittelun ääniä.

Handre Chi, 15, ja Veeti Haikola, 13, ovat nyrkkeilykehässä treenaamassa. Kumpikin ottelee tulevana viikonloppuna kansallisissa Mauri Backmanin muistokilpailuissa Tavastia-areenalla, Chi B-junioreissa ja Haikola C-junioreissa.

Kummallakin on isot odotukset. Chi kertoo lähtevänsä kisoihin ”hyvällä mielellä ja voittomielellä”. Haikola ei tyydy vähempään.

Kun kongi kumahtaa, olet kehässä yksin.

– Haluan voittaa, hän tuumaa.

Kilpailun järjestää Hämeenlinnan Kisa ry:n nyrkkeilyjaosto. Yleisessä sarjassa ottelevat Kisasta Pskdmohanad Hussein ja Antti Paavola, B-junioreissa Handre Chi, Olavi Lehto ja Manu Laakso, C-junioreissa Veeti Haikola ja tyttöjen A-junioreissa Anna Laitinen.

Valmentaja Antero Kainulainen iloitsee, että perinteiset kisat päästään nyt järjestämään kolmen vuoden tauon jälkeen. Nimensä kilpailuille antanut Mauri Backman oli nyrkkeilyn kuusinkertainen Suomen mestari.

Hämeenlinnan Kisan kilpa- ja kuntoryhmissä käy kaikkiaan noin 50 henkilöä. Kainulaisen mukaan laji sopii etenkin tavoitteellisille itsensä kehittäjille.

– Nyrkkeily on yksilölaji. Kun kongi kumahtaa, olet kehässä yksin ja kaikki riippuu sinusta itsestäsi.

Kainulainen kertoo, että etenkin junioripuolella kehään etsitään aina tasaväkisiä vastustaja, jotta laji pysyy turvallisena kehittyville nuorille. Hänen lisäkseen valmentajana toimii Tapio Kari.

Kansalliset Mauri Backmanin muistokilpailut Tavastia-areenalla, Hattelmalantie 25 lauantaina 19.11. klo 13.