Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Jukka Jalonen pokkasi hatun ja miekan juuri ennen Leijonien ottelua – lensi peliin helikopterilla

Päävalmentajan pikavisiitti Jyväskylässä ei hidastanut Leijonien tahtia.

HPK:takin vuosia menestyksekkäästi valmentanut Leijona-koutsi Jukka Jalonen sai tyylikkään hatun kutreilleen viime lauantaina, kun hänet promovoitiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Jalonen sai silinterihatun lisäksi promootiojuhlallisuuksissa myös miekan ennen kuin hänen oli lähdettävä helikopterikyydillä kohti Tamperetta. Aikataulu oli tiukka: tohtoripromootio päättyi Jyväskylässä puoli kolmelta, ja Leijonien peli Itävaltaa vastaan alkoi Tampereen Nokia-areenalla jo kello 16.20.

Aamulehti raportoi, että helikopterimatkaan kului 45 minuuttia ja kopteri ehti tehdä pienen maisemakierroksenkin Nokia-areenan yläpuolella. Päävalmentaja nappasi itselleen muutaman valokuvan muistoksi elämänsä ensimmäisestä kopterilennosta.

Jalonen ennätti lopulta juuri parahiksi paikalle ja vaihtaa vaatteetkin ennen pelin alkua. Hän jätti hattunsa ja miekkansa pukukoppiin odottamaan illan kotimatkaa Riihimäelle.

– Ehkä olisi mennyt vähän överiksi, Jalonen vastasi Aamulehden toimittajan kysymykseen, miksei hän ottanut miekkaansa mukaan kiekkokaukalon laidalle.

Ottelupalaveri jäi pitämättä promootion vuoksi, mutta sillä ei ollut nähtävästi suurta merkitystä, sillä Suomi voitti Itävallan luvuin 3–1.

Yliopiston tiedekunnat promovoivat kunniatohtoriksi henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.

Kaupunkiuutiset onnittelee uutta kunniatohtoria!