Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Huutelu Jodelissa sai ihmiset jonottamaan Turuntiellä: Onko Yömakkara tosiaan taas auki?

Hämeenlinnalaiselle yö­grillille on taas jonoa.

On tavallinen torstai-ilta, ja kello käy kymmentä. Turuntiellä ajellessa silmiin osuu pitkä luikerteleva jono ihmisiä. Mitä kummaa täällä tapahtuu?

No jonotetaan grillille, mitäpä muutakaan.

Syytä sille, että niin monelle hämeenlinnalaiselle iskee hotsinälkä juuri samaan aikaan, voi etsiä puolestaan sosiaalisesta mediasta. Tieto legendaarisen Yömakkaran avautumisesta pitkän tauon jälkeen lähti viime viikolla leviämään ensin Jodelissa ja sitten Facebookissa.

Ja siitähän grillikansa sitten riehaantui. Yömakkaralla on näköjään todellakin fanikuntansa edelleen jäljellä.

Perimätiedon mukaan Yömakkara avattiin Hämeenlinnaan 1963. Kaupunkilaisten rakastama hotsileipuri Annikki Niemelä pyöritti sitä Pentti-miehensä kanssa ensin Suomenkasarmin vieressä nököttäneessä kioskissa, kunnes Turuntielle rakennettiin 1980-luvun lopulla uusi kerrostalo, josta grillille löytyivät pysyvät ja modernit tilat.

Alusta asti Yömakkara on palvellut hämeenlinnalaisia nimensä mukaisesti yöaikaan.

Reilut kymmenen vuotta sitten perustajien poika Ari Niemelä luovutti liiketoiminnan työntekijälleen. Aluksi grilli pyöri entiseen tapaan, mutta sitten lappu ilmestyi luukulle yhä useammin. Viime vuosina Yömakkara on ollut auki enää satunnaisesti.

Sometietojen mukaan nyt grillillä häärii jälleen Ari Niemelä itse. Somekansa odottaa nyt toiveikkaana, kuinka tämän yrityksen käy.

Kaupunkiuutisten Hämptonissa puhutaan -juorupalstalla ruoditaan viikon tapahtumia kieli poskessa.