Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Cha cha cha päätti synkän aikakauden

Yksi työkaverini otti vihreän raidan hiuksiinsa, toinen pukeutui kevätkoivunvihreään mekkoon ja kolmas toi toimitukseen Käärijä-leivoksia. Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainenkin tunnusti viime viikolla väriä, kun Suomi meni sekaisin euroviisuista.

Tällainen kannustava yhteisöllisyys ja hassuttelevaa me-henki oli juuri sitä, mitä me kaipasimme pitkän talven, ankean korona-ajan ja synkkien sotauutisten jälkeen.

Vaikka Käärijän Cha cha cha on hilpeä juomalaulu, sillä on myös syvällisempi merkitys. Ainakin minusta sen avainlause on tämä: Enkä pelkääkään tätä maailmaa.

Juuri tätähän me olemme halunneet jo pitkään: unohtaa huolemme hetkeksi ja iloita yhdessä!

Käärijä tarjosi meille pakotien valoon.

Pandemia-ajan nuoret ovat kasvaneet aikuisiksi epävarmalta tuntuvaan maailmaan, jossa nurkan takana vaanii koko ajan joku uusi uhka. Nyt Käärijä päästi heidät ainakin hetkellisesti huolistaan, silitti otsarypyt auki ja antoi luvan riemuita ja riekkua – ainakin seuraavaan aamuun.

Hyvää se teki meille keski-ikäisillekin. Ei kaiken tarvitse olla aina niin vakavaa.

Viime lauantaina juutuin suustani kiinni aronia-aidallemme spekuloimaan naapurini kanssa euroviisuilla. Yksissä tuumin päätimme, että olisi paras, jos Suomi saisi yleisöpisteet, mutta Ruotsi voittaisi jury-äänillä.

– Silloin meidän ei tarvitsisi järjestää niitä kalliita kisoja, mutta olisimme henkisiä voittajia, tuumaili naapurini viisaasti. Nyökyttelin, että sovitaan näin.

Kun sunnuntai koitti, naureskelimme, että kaikkihan meni laatimamme käsikirjoituksen mukaan. Meitä saa siis syyttää viisuhopeasta!

Sunnuntaiaamuna oli liikuttavaa lukea Käärijän ensimmäisiä haastatteluja, joissa tämä pyyteli häviötään suomalaisilta anteeksi. Liverpoolin viisukuplassa hän ei osannut aavistaa koti-Suomen tunnelmia oikein.

Käärijähän tarjosi meille pakotien varjosta valoon, ja yleisöäänestyksen lopputuloksesta päätellen vei sen saman valon koko Euroopalle. Ei tällaista valonkantajaa kivitetä!

Tämä kevät muistetaan Cha cha chaasta vielä pitkään. Jos lama loppui vuonna 1995 Suomen MM-voittoon, pandemia-ajan alakulon katkaisi Käärijän viisuhopea.