Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iittalan musiikkijuhlilla tarjoillaan Sibeliusta, monstereita ja ranskalaisen mestarin musiikkia

Iittalan musiikkijuhlat tarjoaa seitsemäntenä kesänään taas monipuolisen kattauksen taide-elämyksiä Iittalan yhtenäiskoulussa.

Festivaalin avajaispäivänä 16.6. kello 19 esitettävässä Sibeliuksen siivin -konsertissa tutustutaan säveltäjämestarin suosikkirunoilijoihin ja hänen heidän teksteihinsä tekemiinsä sävellyksiin.

Lauluja tulkitsevat maailman suurilla oopperalavoilla esiintynyt sopraano Anna-Kristiina Kaappola ja pianisti Tuomas Nikkanen.

Konsertissa Sibeliuksen suhdetta runouteen valottaa tietokirjailija Juhani Koivisto.

– Hän on aivan loistava kertoja, jonka tarinat syventävät hienolla tavalla kuulijan kokemusta musiikista, festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Nikkanen sanoo.

Musiikkijuhlat järjestää yhteistyössä Kino Tavastin ja Musiikkiteatteri Spektrin kanssa elokuvamusiikin Lasten Monsterit -pajan lauantaina 17.6. kello 13–16.

Monsteripajassa lapset askartelevat hirviönaamarin, laulavat, improvisoivat ja tekevät musiikkia ideoimaansa hirviökohtaukseen.

Pajaan voi ilmoittautua 9.6. mennessä nettisivulla kinotavast.net olevan linkin kautta.

– Festivaalia tehdään aika pienellä porukalla, joten on ollut mahtavan hienoa saada mukaan tällaisia yhteistyökumppaneita, Nikkanen kiittelee.

Hirviöteema jatkuu myös lauantai-iltana kello 19 Nosferatu-esityksessä, joka toteutetaan yhdessä Kino Tavastin kanssa.

F.W. Murnayn vuonna 1922 ohjaama kauhuelokuvien klassikko nähdään ja koetaan Tuomas Nikkasen säestyksellä.

– Viime kesän esityksessä säestys oli osittain improvisoitua, mutta nyt olen työstänyt musiikin partituurimuotoon, Nikkanen kertoo.

– Kokemus on ollut todella inspiroiva, koska olen hyvin visuaalinen säveltäjä ja kyseessä on valtavan ilmaisuvoimainen elokuva, jonka tarinassa on sinfonian elementtejä.

Festivaali huipentuu sunnuntaina 18.6. kello 19 Jean Roger-Ducasse 150 vuotta -konserttiin.

– Olemme pyrkineet joka vuosi löytämään jonkun säveltäjän, jolla on juhlavuosi. Ranskalainen Jean Roger-Ducasse oli 1900-luvun alkupuolen myöhäisromantiikan mestarillinen edustaja, Nikkanen kuvailee.

– Hänellä on rikas repertuaari upeaa ja kaunista musiikkia, jota kuitenkin nykyään harvoin kuullaan.

Konsertissa esiintyvät sopraano Riitta Muikku-Piirainen, pianisti Tuomas Nikkanen sekä Odysseus-jousikvartetin jäseniä.

Iittalan musiikkijuhlat pe–su 16.–18.6. Iittalan yhtenäiskoulussa (Hollaajantie 2). Liput Tiketistä.