Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Kaupungissa syttyi lihava riita yökerhohinnoista

Hämeen Sanomissa julkaistiin maanantaina mielipidekirjoitus, jonka kirjoittajakaarti herätti pituudellaan ja arvovallallaan huomiota.

Sen oli allekirjoittanut 15 yksityistä ravintoloitsijaa eli käytännössä melkein kaikki Hämeenlinnan keskustan yksityisten ravintoloiden omistajat. Tällainen sakki harvoin näkyy yksimielisenä julkisuudessa.

Nyt he olivat nousseet esiin, koska kokivat yhden ison toimijan pelaavan härskiä peliä polkemalla hintoja.

Viimeksi alkoholin alehintoja nähtiin lamavuosina.

Syyttävä sormi osoitti kohti Osuuskauppa Hämeenmaata ja Amarilloa, joka on kevään ajan kampanjoinut viikonloppuöiden isoilla alkoholitarjouksilla ja ilmaisella sisäänpääsyllä.

Hämeenmaa vastasi ravintoloitsijoiden kritiikkiin kertomalla tekevänsä normaalia hintakampanjaa muuttuneessa markkinatilanteessa. Sen mukaan sillä ei ole tarvetta keskustella hinnoistaan kilpailijoiden kanssa eikä muutenkaan julkisuudessa.

Ymmärrettävä kanta sinänsä. Toisaalta senkin kyllä tajuaa, jos kilpailijat närkästyvät, kun yksi myy samaa tuotetta kestämättömän halvalla. Viimeksi alkoholin alehintoja nähtiin lamavuosina.

Ravintola-alalla on Hämeenlinnassa ollut koronan ja inflaation jäljiltä melkoista turbulenssia. Etenkin ruokaravintolat ovat olleet vaikeuksia raaka-aineiden saatavuuden ja hintojen noustua pilviin. Kate on jouduttu etsimään juomista.

Samaan aikaan ravintolan asiakkaiden kukkarot ovat laihtuneet, kun esimerkiksi sähkölasku vei talvella totuttua isomman osan tuloista.

Amarillo on ollut viikonloppuöisin etenkin kaupungin nuorison suosiossa. Kun uusi yökerho Hohto aloitti naapurissa helmikuussa, tyhjeni Amarillo väen valuessa katsastamaan uudistunutta yökerhoa. Öiseen aikaan kohdistuvan hintakampanjan tarkoitus on selvästikin houkutella nuoret takaisin osuuskaupan ravintolaan.

2000-luvun alussa Hämeenlinnassa elettiin yökerhojen kulta-aikaa: tarjontaa riitti ja väkeä tuli kaupunkiin bussilasteittain pääkaupunkiseudulta asti. Sittemmin toiminta hiipui. Verinen kilpailu asiakkaista on tuskin kenenkään etu. Ainakaan se ei anna alasta kovin vastuullista kuvaa.