Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miekkalinnan uutisia | Poliisi kaipaa havaintoja Iittalan tuhotyöstä

Hämeen poliisi kaipaa yleisöhavaintoja Hämeenlinnan Iittalassa rataverkolle perjantaina aamukahden ja -kolmen välillä tehdystä tuhotyöstä.

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi tiedotteessa, että tulipalo oli aiheuttanut kaapelivaurion, joka johti junien myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Tulipalosta on tehty rikosilmoitus. Poliisin mukaan junaradan vieressä kulkevia kaapeleita päästiin vaurioittamaan.

– Kyse on tahallisesta teosta. Muuten vauriot eivät ole mahdollisia. Tulipalo oli riittävä siihen, että se aiheutti vaurioita ja katkaisi junaliikenteen, kommentoi rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen Sanomille.

Tapahtumapaikka oli noin kilometrin päässä Iittalan keskustasta etelästä tultaessa. Poliisi pyytää havaintoja yleisöltä alueella liikkujista ja mahdollisista tekijöistä.

Havainnot voi ilmoittaa sähköpostilla pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 0295 414 222.

Keski-ikää lähestyvä mies kuljetti henkilöautoa melko tukevassa humalassa myöhään sunnuntai-iltana. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 3,47 promillea.

Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja tämän lisäksi häntä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

17-vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen henkilöautolla Janakkalassa Harvialantiellä sunnuntaina yöllä.

Nuori puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,57 mg/l. Hänet määrättiin poliisin toimesta väliaikaiseen ajokieltoon.

Parikymppinen mies kuljetti henkilöautoa Lammintiellä Turengissa 107 km/t perjantaina iltapäivällä.

Tieosuudella on 40 km/h nopeusrajoitus. Kuljettaja on epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Nelikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ylinopeudella Kolmostiellä Parolassa torstaina aamupäivällä. Poliisi mittasi nopeudeksi 147 km/t nopeusrajoituksen ollessa 120 km/t.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi sai viime keskiviikkona tehtäväksi mennä Janakkalassa Heimolantiellä sijaitsevan kaupan parkkipaikalle.

Ilmoituksen mukaan pysäköidyssä autossa nukkuu mies sylissään minigrip-pussi, jossaon mahdollisesti ampuma-aseen patruunoita.

Partion tullessa paikalle mies oli edelleen sikeässä unessa. 30-vuotiaan miehen hallussa olevasta pussista löytyi muutama patruuna, joiden hallussapitoon hänellä ei ollut lupaa.

Autosta löytyi myös pieni määrä huumausainetta. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus huumausainerikoksesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.