Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnosta | Missäs sitä on lemmiskelty? – Sammakkopari päätyi kosiopuuhissaan niin eksoottiseen paikkaan, että tuskin kukaan on vastaavaa keksinyt

Aika ajoin iltapäivälehdet kysyvät lukijoilta mikä on ollut heidän erikoisin paikkansa harrastaa seksiä. No, lemmiskelty on laiturilla, sienimetsässä, anopin vintillä ja ties missä, hohhoijaa. Kukaan ei ole kuitenkaan keksinyt yhtä eksoottista paikkaa kuin kuvan sammakkopari. Se nimittäin yllätettiin Ari Elovirran ojan pohjaan heitetystä katiskasta.

Irrotin pariskunnan hellävaraisesti katiskasta ja mietin, miten sammakot olivat nielun väärälle puolelle eksyneet, kun ei sieltä kalojakaan haitaksi asti ole löytynyt. Koiras pysyi edelleen naaraan reppuselässä, kun laskin otukset huhtikuiseen tulvaojaan.

Myöhemmin tutkin luonto-opuksesta sammakon parittelutekniikkaa tarkemmin. Toisiinsa liimautuminen onkin osittain hämäystä, sillä tarkkaan ottaen hedelmöitys suoritetaan ulkoisesti. Naaras laskee munasolut veteen ja koiras maitinsa niiden päälle. Tämä oli paljon kiinnostavampaa tietää kuin se, mitä muka tapahtui anopin vintillä.

Kirjoittaja tarkkailee lintuja ja luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.