Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksi Aromaan konsertista on tulossa tunteikas – "Teatterin lava oli pitkään toinen olohuoneeni, jossa tapahtui hyviä asioita"

Hämeenlinnalainen laulaja ja näyttelijä esittää läpileikkauksen urastaan sekä aivan uutta musiikkia.

Teatterinäyttämöiltä ja vuoden 2022 The Voice of Finland -laulukilpailusta tuttu Aleksi Aromaa ystävineen konsertoi Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä ensi viikon torstaina.

Ohjelmistossa on artistin aiemmin julkaisematonta tuotantoa, tarkoin valittuja lainoja sekä parhaita paloja uralta musiikkiteatterin parissa.

Aromaa sai idean konsertista viime vuoden joulukuussa.

– Joitakin hommia kevään ajalta peruuntui ja en ole pitkään aikaan pitänyt konserttia Hämeenlinnassa. Kaipasin tilaisuutta esiintyä kotikaupungin yleisölle ja sain samalla hyvän syyn tehdä valmiiksi mielessä pyörineet uudet biisit, hän kertoo.

Aromaan uusi musiikki ammentaa vaikutteita soulista, rockista ja jazzistakin.Lisäksi hän esittää muun muassa Cole Porterin, Stingin, Stevie Wonderin ja U2:n kappaleita.

– Ohjelmisto on läpileikkaus tähänastisesta urastani ja oma musiikillinen historia paistaa siitä läpi.

Monien muistoissa ovat Aromaan tulkinnat näytelmässä Tänä iltana kaikki hyvin – Leonard Cohenin lauluja.

– Teatteribiisien suhteen jouduin suorittamaan aikamoista karsintaa, mutta Cohen-esityksestä laulan suomeksi kolme kappaletta. Ne ovat kulkeneet mukanani pitkään ja istuvat hyvin kokonaisuuteen.

Artistia säestävät kosketinsoittaja Rob Dominis, basisti Sampo Tiittanen sekä rumpali Thomas Törnroos ja kitaran varressa on velipoika Antti Paranko.

– Antti on ollut kaikessa oikea käteni, kirjoittajakumppani ja sovittaja, joka on pystynyt työstämään minun ajatuksiani selkokielellä soittajille.

Luvassa on tunteikas ilta, sillä Hämeenlinnan teatteri on Aromaalle kuin vanha ystävä.

– Teatterin lava oli pitkään toinen olohuoneeni, jossa tapahtui paljon hyviä asioita. Nyt tuntuu, että olen artistina löytänyt itseni ja konsertti on ehkä enemmän minun näköiseni kuin koskaan aikaisemmin.

Aleksi Aromaa & Friends to 27.4. kello 19 Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä.