Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan teatterin syksyssä Rottien pyhimys ja pelottava seikkailu linnassa – Sherlock Holmes etsii murhaajaa ja musiikkiesitys tuo lavalle tähtiartisteja

Anneli Kannon menestysromaani Rottien pyhimys saa ensi syksynä odotetun tulkintansa Hämeenlinnan teatterissa.

Hattulan Pyhän Ristin kirkon seinämaalauksien synnystä kertovan näytelmän ohjaa Milko Lehto ja päärooleissa nähdään Mikko Nousiainen, Antti Virmavirta ja Sonja Silvander-Valo.

9. syyskuuta ensi-iltaan tuleva esitys juhlistaa myös Hämeenlinnan teatterin 120-vuotisjuhlaa.

Tyrmien tarinat ja haamut pääsevät ääneen teatterin ja Hämeen linnan ainutlaatuisessa yhteistyössä Aaveiden kertomaa 21. syyskuuta alkaen.

Teatterinjohtaja Anna-Elina Lyytikäisen ohjaaman esityksen kierroksilla kuljetaan linnan ahtaissa käytävissä ja hämärissä portaikoissa kohdaten murhista ja noituudesta tuomittujen vankien onnettomia sieluja.

Teatteri on toteuttanut esityksen yhteistyössä Hämeen linnan, Verkatehtaan, Teatteribarrikadin, Hämeen Keskiaikatapahtumat oy:n, Hämeenlinnan keskiaika ry:n, Torvinen Showtekniikan, Koulutuskeskus Tavastian ja Kanrestan kanssa.

Esitys ei sovellu klaustrofobiasta, pimeydestä tai matelijoiden pelosta kärsiville eikä herkkähermoisille ja siinä on 16 vuoden ikäraja. Käsikirjoituksesta ovat vastanneet Henna-Maija Alitalo, Lasse Sandberg, Johanna Reilin ja Anna-Elina Lyytikäinen.

Aaveiden kertomukset eivät sovellu heikkohermoisille.

Maailmankuulu mestarietsivä valtaa näyttämön yhdessä ystävänsä tohtori Watsonin kanssa 5.lokakuuta.

Ohjaaja Tiina Puumalainen ja lavastaja Teppo Järvinen ovat työparina niittäneet menestystä ympäri Suomen etenkin visuaalisen teatterin edelläkävijöinä.

Heidän kädenjälkensä näkyy nyt uudessa, Hämeenlinnan teatteria varten valmistuneessa dekkarissa Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka.

Esityksessä viktoriaaninen aikakausi sekoittuu modernilla twistillä näyttämölliseksi seikkailuksi. Sherlock Holmesia esittää Iikka Forss ja tohtori Watsonina nähdään Panu Valo.

Musiikkiteatteriesitys Kysy siskoilta tuo 9. marraskuuta näyttämölle Suomen huippuartistit Laura Voutilaisen ja Kaija Kärkisen yhdessä teatterin omien Sonja Silvander-Valon, Sinikka Salmisen ja Katariina Kuisma-Syrjän kanssa.

Kysy siskoilta läpileikkaa eri-ikäisten naisten hormonipitoista elämää kaunistelematta, mutta lämmöllä ja huumorilla.

Esitykset ohjaa Anna-Elina Lyytikäinen, teksti on Satu Rasilan, musiikki Anna-Mari Kähärän ja laulut on sanoittanut Susanna Haavisto.

Reija Isosuon ohjaama koko perheen näytelmä Viirun joulu palaa jälleen ohjelmistoon 5. joulukuuta.

Kauniita, kipeitä, haikeita ja hauskoja joululauluja voi kuulla 15. ja 16. joulukuuta Teatterin joulukonsertissa, jossa esiintyy koko Hämeenlinnan oma näyttelijäkaarti.

Lisäksi syksyn ohjelmistossa on mielenkiintoisia vierailuesityksiä

Rakastettu näyttelijä ja koomikko Ulla Tapaninen tuo 23. syyskuuta päänäyttämölle Lava-ammuntaa -sarjansa seitsemännen osan.

Näyttelijä Aku Hirviniemi ja pianovirtuosi Iiro Rantala esiintyvät 13. lokakuuta pikkujoulushowssa, joka sisältää musiikkia, huumoria ja pikkujoulumielisyyksiä.

Hämeenlinnassa koulunsa käyneen Matti Siitosen eli Fredin ikivihreitä kappaleita muistellaan Avaa sydämesi -konsertissa 19. lokakuuta.

Monia sukupolvia yhdistäviä lauluja tulkitsevat Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen.