Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhen illan juttu | Noora Vennamo seuraa aktiivisesti viinimaailman uusia tuulia – "Viinintuntijana ei voi koskaan tulla täysin valmiiksi"

Yhen illan juttu valloittaa taas Hämeenlinnan keskustan. Nooran Viinibaarissa on luvassa omatoimista viinitastingiä.

Nooran Viinibaaria pitävälle Noora Vennamolle viinit ja niiden tuntemus ovat paitsi työ, myös elämäntapa.

– Viinit muuttuvat koko ajan, joten jos haluaa pysyä kehityksessä mukana, täytyy viinimaailmaa seurata aktiivisesti. Viinintuntijana ei voi koskaan tulla täysin valmiiksi, ravintolayrittäjä kertoo.

Perjantaina 31. maaliskuuta Hämeenlinnan keskustaa elävöittää Yhen illan juttu, joka on vastine aikaisemmalle kevään Pimeän kaupan illalle.

Nooran Viinibaari on myös mukana tapahtumassa.

– Haluamme tarjota näissä tapahtumissa aina jotain hauskaa ja erilaista. Tällä kertaa järjestämme omatoimista viinitastingiä.

Kevyen kynnyksen tastingissä asiakkaat pääsevät testaamaan kolmen eri punaviinin makuja.

Kaikki kolme punaviiniä löytyvät Viinibaarin listalta. Maistaja saa avukseen listan viinitiedot kuvauksineen.

Mikäli maistelija maistaa viiniä tietämättä mitä makuja etsiä, hän tekee makutyötä itse, ja viinin makumaailma aukeaa silloin ihan eri tavalla.

Noora Vennamo

Vennamon mukaan haaste viinien maistelussa on se, että mikäli maistelijalle kerrotaan viinissä maistuvan tiettyjä aromeja, kuten esimerkiksi herukkaisuutta tai vaniljaa, maistelija tulee helposti johdatelluksi maistamaan viinistä näitä aromeja, eikä hän tuolloin käytä omaa makumuistiaan viinin eri aromeja etsiessään.

– Mikäli maistelija maistaa viiniä tietämättä mitä makuja etsiä, hän tekee makutyötä itse, ja viinin makumaailma aukeaa silloin ihan eri tavalla, Vennamo avaa.

Viinitasting sisältää maksullisen maistelusetin, jossa on kolmea eri punaviiniä yhteensä 12 centtilitraa, sekä kupongin, jossa on kaikkien listaviinien kuvaukset.

– Viinejä saa veikata tai tietää. Listalla on punaviinejä yhteensä neljätoista, eli niistä pitäisi löytää kolme oikeaa ja vielä oikeasta lasista.

Viinitastingiä järjestetään perjantaina kello 15–22 välillä ja illan aikana siihen voivat osallistua ne asiakkaat, jotka haluavat.

– Palkintona oikein vastanneiden kesken arvotaan sadan euron lahjakortti meille Viinibaariin. Jos kukaan ei saa kaikkia oikein, käydään arvonta eniten oikeita vastauksia saaneiden kesken.

Vennamo liputtaa kaikenlaisen keskustan elävöittämisen puolesta.

– Konsepti on ihana. On hienoa, kun väki lähtee eri lailla liikkeelle.

Hän kiittelee myös ajankohtaa.

– Tänä vuonna alkuvuosi oli poikkeuksellisesti hyvä. Kesällä on myös yleensä vilkasta. Tämä tapahtuma osuu maaliskuulle, mikä ei ole huippusesonkia.

Nooran Viinibaari oli mukana Yhen illan jutussa myös viime vuonna.

Vennamon mukaan tällaisilla tempauksilla on iso merkitys etenkin Hämeenlinnan kaltaisille keskikokoisille kaupungeille.

– Silloin täällä liikkuu myös se väki, joka ei ehkä muutoin liikkuisi. Toivotetaan tervetulleiksi kaikki tällaiset tapahtumat kaupungissa.