Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhen illan juttu | Nuoret tanssijat tuovat kauppakeskukseen ripauksen jazz-meininkiä – "On kiva päästä eri paikkoihin esiintymään"

Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen Indiko 10 -ryhmä esiintyy kauppakeskus Goodmanin Tähtiaukiolla perjantaina Yhen illan juttu -tapahtumassa.

Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen Indiko 10 -tanssiryhmä esiintyy kauppakeskus Goodmanissa perjantaina 31.3. osana Yhen illan juttu -tapahtumaa.

Ryhmä esiintyy illan aikana Tähtiaukiolla kahdesti.

Esityksissä ovat mukana hämeenlinnalaiset Pinja Turunen, Pihla Aaltonen ja Aliisa Karppinen.

– On kiva päästä esiintymään ja jazztanssi on hauskaa. Olen esiintynyt ennenkin, mutta ehkä ennen esitystä on aina pientä jännitystä, Pinja Turunen kertoo tunnelmistaan.

Pihla Aaltonen sanoo olleensa kyllä kisoissa mukana, mutta kauppakeskus on esiintymispaikkana hänelle jotain ihan uutta.

– On hyvät fiilikset. On kiva päästä eri paikkoihin esiintymään. Se tuo uusia mahdollisuuksia.

Aliisa Karppinen on samoilla linjoilla.

– On kiva päästä erilaisiin esiintymispaikkoihin. Minulla on hyvät fiilikset ja odotan, että pääsemme esiintymään. Voi olla, että ennen esitystä on pientä jännitystä, mutta odotan tapahtumaa hyvällä mielellä.

On hienoa, että päästään esiintymään. Tätä olemme toivoneet ja on ihanaa, että siihen tarjoutui mahdollisuus.

Nina Lassinen

Kun Indiko 10 -ryhmälle tarjoutui tilaisuus esiintyä kauppakeskuksessa, se otettiin ilomielin vastaan.

Tanssiesitysten koreografiat ovat ryhmän vastuuopettajan Nina Lassisen käsialaa.

– Noin kuukaudessa on pistetty kasaan kaksi esitystä. Harjoitteluaika jäi siis suhteellisen lyhyeksi. Toisaalta ammattilaisetkin toimivat sellaisissa puitteissa. Tietysti materiaalia voisi tehdä valmiiksi, mutta kun treeniä tehdään, on tärkeää, että siihen säilyisi into ja motivaatio, Lassinen kuvailee.

Indiko 10 -ryhmän ideana on, että tanssijat pääsevät esiintymään myös perinteisistä poikkeavissa paikoissa, kuten ulkona tai vaikka juuri kauppakeskuksissa.

– Esitykset ovat jazztanssia. Jazz sopii kauppakeskukseen, sillä se on viihdyttävää. Menemme ryhmässä aika paljon nykytanssi edellä, joten halusimme tähän jotain vähän erilaista, Lassinen kertoo.

Esitysten taustalle haluttiin kappaleet, jotka yleisökin saattaa tunnistaa.

– Toinen on instrumentaaliversio Madonnan Vogue-biisistä ja toinen The Mask -elokuvasta tuttu Hey Pachuco! -kappale.

Tähtiaukion lava on tanssiesitykselle melko pieni, mikä tuo koreografian suunnitteluun omat haasteensa.

– Mukana on kuusi tanssijaa ja se on siinä rajoilla, mahdutaanko. Mutta haluamme kuitenkin käyttää lavaa, kun sellainen täällä on.

Indiko-ryhmässä treenataan pääsääntöisesti balettia sekä jazz- ja nykytanssia.

– Perustanssilaijeista tulee tekninen pohja, mutta tässä ryhmässä haetaan persoonallista otetta tähän hommaan ja esityksiä näihin eri tiloihin, Lassinen kertoo.

Turunen, Aaltonen ja Karppinen ovat olleet mukana Indiko 10 -ryhmässä jo vuoden ajan.

Lassinen kertoo, että koulutuksen ideana on, että ryhmä pääsisi esiintymään muulloinkin kuin kaksi kertaa vuodessa perinteisissä syys- ja kevätnäytöksissä.

– On tosi kiva, että pääsimme mukaan tähän tapahtumaan. Koulutuksen kannalta on hienoa, että päästään esiintymään. Tätä olemme toivoneet ja on ihanaa, että siihen tarjoutui mahdollisuus, Lassinen kiittelee.

Indiko 10 -ryhmän tanssiesitykset ovat kauppakeskus Goodmanin Tähtiaukiolla perjantaina 31.3. kello 17.30 ja kello 18.30.