Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttelijä Maiju-Riina Huttusen musiikkiprojekti Mimin Mieli sukeltaa mielikuvitusmaailmaan – Biisi voi saada alkunsa vaikka arkielämän kummallisesta sattumuksesta

Hämeenlinnan teatteristakin tuttu näyttelijä-muusikko esiintyy pääkirjaston Avolava-klubilla ensi keskiviikkona 5. huhtikuuta.

Maiju-Riina Huttunen on Hämeenlinnan teatteristakin tuttu näyttelijä, joka tekee musiikkia aina kun vain ehtii.

– Teen molempia. Tällä hetkellä näyttelijän työ on ykköstyö, mutta aika paljon eteen tulee teatterijuttuja, joissa on myös musiikkia, Hämeenlinnassa asuva freelance-näyttelijä ja muusikko kertoo.

Mimin Mieli on Huttusen musiikkiprojekti. Nimi on lähtöisin lapsuuden mielikuvitusystävästä.

– Halusin nimen, joka viittaa mielikuvitukseen ja siihen, että kappaleet eivät ole varsinaisesti omaelämäkerrallisia.

Mimin Mieli esiintyy Hämeenlinnan pääkirjaston Avolava-klubilla 5. huhtikuuta.

Mimin Mielen ensimmäinen single Vahvempaa Ainetta näki päivänvalon toukokuussa 2021.

Ensimmäinen albumi Kultakaloja julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Kappaleiden sanoitukset ja sävellykset ovat Huttusen kynästä, sovitukset on tehty yhteistyössä muusikko-tuottaja Lauri Malinin ja muiden kokoonpanossa soittavien muusikoiden kanssa.

Huttunen kuvailee musiikkia ”luomupopiksi”, joka lainailee rohkeasti vaikutteita näyttämömusiikista.

Nämä ovat pienoistarinoita musiikin muodossa.

Maiju-Riina Huttunen

– Musiikkimme on sillä tavalla vanhanaikaista, voisi sanoa vintagea, että se ei ole kauhean käsiteltyä, vaan kuulostaa siltä, että ihmiset soittavat sitä ja siellä saa olla virheitäkin. Sellainen ihanne minulla on, ja se on mielestäni toteutunutkin.

Musiikillisiksi esikuvikseen Huttunen mainitsee Carole Kingin, Regina Spektorin, Astrid Swanin sekä YUP- ja Jethro Tull -yhtyeet.

– Näissä kaikissa on mielikuvituksen ja seikkailun aspekti, mikä viehättää minua. Ihailen heitä musiikintekijöinä.

Mimin Mieli on julkaissut tähän mennessä suoratoistopalveluissa jo kahdeksan biisiä. Kappaleiden aiheet koskevat rakkauselämää, kuolemaa ja syntymää.

– Ne käsittelevät ihmiskohtaloita tai arkielämän kummallisia sattumuksia, jotka syystä tai toisesta ovat herättäneet mielenkiinnon ja tuntuvat melkeinpä mielikuvitukselta. Lopulta niistä on jalostunut biisi.

Kappaleissa puhuvat vaihtuvat kertojaäänet.

– Nämä ovat pienoistarinoita musiikin muodossa. Laulut perustuvat tosielämästä tehtyihin vilpittömiin havaintoihin, jotka kulkevat mielikuvituksen läpi ja kasvavat arjesta irtoaviksi tarinoiksi.

Ensimmäinen albumi Kultakaloja tulee ulos myöhemmin tänä vuonna. Sen julkaisua lykättiin koronan vuoksi.

– En halunnut sitä ulos silloin kun ihmiset eivät päässeet keikoille. Musiikin esittäminen ihmisille livetilanteessa on kuitenkin se kaikkein paras juttu.

Albumille on tulossa suurin osa jo julkaistuista kappaleista sekä muutama täysin uusi biisi. Albumilla Huttunen vastaa laulusta ja poikkihuilusta, ja hänen lisäkseen mukana ovat Lauri Malin, rummut, Jussi Liimatainen, koskettimet ja haitari, Jussi Koskinen, basso, Janne Toivonen, trumpetti ja flyygelitorvi, Juho Viljanen, pasuuna, Antti Paranko, kitara ja Raisa Huttunen, stemmalaulu.

Avolavalla kuullaan kevyempiä duoversioita albumin kappaleista pariskunta Huttusen ja Malinin tulkitsemina.

– Tällä isolla porukalla emme ole vielä tehneet yhtään livekeikkaa, mutta Laurin kanssa olemme esiintyneet duona aiemminkin.

Juuri nyt Huttusta työllistävät Kotkan Kaupunginteatterin The Addams Family, Riihimäen Teatterin ja Turun Linnateatterin produktiot sekä Hämeenlinnan teatterin näytelmä, joka tulee ulos syksyllä.

– Minulla on ehkä muusikkona vähän huijarisyndrooma, mutta koen, että laulamisessa tekstin tulkinta ja sen tuominen yleisölle on sitä samaa esiintymistä.

Oman musiikin esittäminen jännittää ihan toisella tavalla kuin muiden tekemien tekstien tulkitseminen.

– Se on pelottavampaa. Siinä on astetta paljaampana, vaikka ei itsestä laulaisikaan. Se tuntuu myös tärkeältä, koska nämä ovat juttuja, joita on halunnut ihmisille kertoa.

Avolavan setissä kuullaan tähän asti julkaistuja biisejä sekä myös uutta tulevaa musiikkia.

– Minulla on aika paljon biisejä ja seuraava EP on jo mielessäni valmiina. Luvassa on siis myös maistiaisia tulevasta musiikista, jota ei ole kuultu missään ainakaan äänitteen muodossa.

Mimin Mieli pääkirjaston (Lukiokatu 2) Avolava-klubilla keskiviikkona 5.4. kello 18. Vapaa pääsy.