Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miekkalinnan uutisia | Grillikioskiin murtauduttiin Katistentiellä

Hämeenlinnassa Katistentiellä sijaitsevaan grillikioskiin oli murtauduttu viime viikon keskiviikkona aamuyöstä.

Kioskista oli anastettu erilaisia ruokatarvikkeita sekä joitakin ruoan valmistuksessa käytettäviä esineitä.

Saaliksi saatiin myös yrityksen pohjakassa. Asiasta kirjattiin ilmoitus varkaudesta.

Kohteessa oli valvontakamera, joten tekijöiden kiinnijäämisriski on suuri.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Hämeenlinnassa Alvettulassa lauantaiyönä.

Kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,61 mg/l.

Partio sai viime viikon keskiviikkona aamuyöllä ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka oli lähtenyt ajamaan henkilöautoa Hämeenlinnan Hallituskadulta.

Partio sai ilmoittajalta rekisterinumeron, jonka ansiosta autonkuljettaja tavattiin juuri peruuttamassa pihaan kotiosoitteessaan.

Autoa kuljettanut 55-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen.

Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus epäillystä rattijuoposta viime viikon tiistaina iltapäivällä Harvialantiellä. Ilmoituksen mukaan autosta oli noussut hoiperteleva mies.

Kuljettaja oli lähtenyt uudelleen ajamaan ja poliisipartio tavoitti ilmoitetun auton. Autoa kuljetti nelikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 1.08 mg/l.

Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 1.00 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Viikolla 10 järjestetyssä valtakunnallisessa teemavalvonnassa poliisi kirjoitti 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä.

Lisäksi 74 tapauksessa kirjoitettiin turvavyön tai -laitteen käytön laiminlyönnistä sakko, kun teon katsottiin aiheuttavan vaaraa toisen, esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan, turvallisuudelle.

Kädessä pidettyyn matkapuhelimeen puhumisesta sai seuraamuksen 386 kuljettajaa ja tekstin näpyttelystä tai muusta vastaavasta kädessä pidetyn puhelimen käytöstä sai seuraamuksen 216 kuljettajaa.

Lisäksi muun teknisen laitteen haittaavaan tai vaarantavaan käyttöön puututtiin 9 tapauksessa.

Poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta toivoo, että turvavyön käyttö saataisiin valvonnalla ja tiedottamisella kattavaksi, koska kolaritilanteissa vyön käyttö on elintärkeää.

Puhelimen käytön osalta Katajisto pitää erityisen huolestuttavana matkapuhelinta muuhun kuin puhumiseen käyttäneiden määrää.

Ajon aikainen tekstin kirjoittaminen tai muu toiminta, joka pitää katseen poissa tiestä, estää edessä olevan tien havainnoinnin ja on selkeä riski sekä kuljettajan omalle että myös muiden tienkäyttäjien turvallisuudelle.