Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Tauno, Janne, Ranne, Vexi ja Antti eivät auttaneet – Sonja Kailassaarella on Hämeenlinnan ja hotsin mentävä aukko sivistyksessä

Voi Sonja Kailassaari, minkä teit! Riihimäkeläisen Aku Hirviniemen puolison tietämyksessä on Hämeenlinnan mentävä aukko.

Tähän tulokseen on pakko tulla Ylen kanavilla pyörivän Hengaillaan-tv-visailun perusteella. Viime lauantain semifinaalissa Kailassaari kilpaili toimittajakollegansa Janne Grönroosin kanssa standup-koomikko Anna Rimpelää ja toimittaja Jani Halmetta vastaan.

Tietovisan vastauksena oli Hämeenlinna, jonne vinkkailtiin 10 pisteen vihjeessä näin: Matkaamme kaupunkiin, jonne Murakamikin hahmonsa toi, Puistometsä Finlandialle inspiraationsa loi. 09 mukaan tuli Leskisen biisi, vaakunassa aurinko ja ikkunoita viisi.

Kukaan kilpailijoista ei tunnistanut kaupunkia, jossa seikkaillaan Haruki Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet -romaanissa.

Seuraavassa vinkissä viitattiin politiikkaan: Arkadianmäellä ei edusta nilkka vaan Ranne. Kävivätpä siellä syntymässä myös kuuluisat Tauno ja Janne.

Nyt Rimpelä ja Halme tajusivat Jean Sibeliuksen syntyneen Hämeenlinnassa ja saivat kahdeksan pistettä.

Kuuden pisteen vihje kuului: Nummella Leopardit kulkevat peräkanaa, kansalliskala-radalla annetaan hanaa. Joten miksi hitaus muka kansaa stressaa, sivistihän kohteemme myös Suomen seitsemättä pressaa.

– Hämäläiset on hitaita, Kailassaari hoksasi, mutta ei osannut johtaa siitä kaupungin nimeä.

Neljän pisteen vihje meni näin: Hei, te vaunujen standup-mestarit, mistä onkaan lähtöisin Tomaatteja, tomaatteja -festarit? Aurinkoiseen tolppaan upposi muutamakin lantti, mutta mainetta ovat sentään tuoneet Vexi ja Antti.

Tässä vaiheessa Grönroos ehdotti Kuopiota, joten pieleen meni tämäkin.

Oikean vastauksen kuultuaan Kailassaari manaili käyneensä juuri viime viikolla Hämeenlinnassa kirjailija Juha Itkosen kanssa.

Mitä ilmeisemmin silloin hän ei kuitenkaan nauttinut hotsia, koska myöhemmin tv-visassa hän ehdotti lenkkimakkaralla täytetyn liha- tai keitinpiirakan nimeksi nakkipiiloa.

Kaupunkiuutiset lupaa tarjota hotsin, jos Kailassaari palaa sivistämään itseään Hämeenlinnaan.

Kaupunkiuutisten Hämptonissa puhutaan -juorupalstalla ruoditaan viikon tapahtumia kieli poskessa.