Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Miekkalinnan uutisia | Miestä puukotettiin Hämeenlinnan keskustassa lauantaina – Poliisi pyytää tapahtuneesta yleisövihjeitä

Poliisi tutkii Hämeenlinnassa epäiltyä törkeän ryöstön yritystä.

Poliisi sai ilmoituksen lauantaina 11.3. kello 23.38, että Hämeenlinnassa on miestä puukotettu. Poliisi tapasi uhrin Raatihuoneenkadulta, ja hänellä oli sairaalahoitoa vaativa vamma ylävartalossa.

Uhri kertoi poliisille olleensa liikkeellä kaverinsa kanssa Goodmanin kauppakeskuksen kohdalla Turuntien ja Kaivokadun välillä, kun heidän luokseen tuli kaksi miestä.

Uhrilta vaadittiin rahaa ja häntä lyötiin tilanteessa teräaseella.

Uhri lähti kaverinsa kanssa Pikkutorinkujan kautta Raatihuoneenkadulle, tekijät olivat seuranneet vähän matkaa heitä.

Tekijät olivat uhrille tuntemattomia, nuorehkoja miehiä, joilla oli mahdollisesti tummat takit.

Poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta ja tekijöiden poistumissuunnasta. Teon epäillään tapahtuneen muutamia minuutteja ennen hätäkeskukseen soittoa.

Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 437746 tai sähköpostilla pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi.

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamiseen Janakkalassa valtatiellä 3 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen, eikä hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisin kysyessä ajokorttia epäilty antoi väärän henkilön ajokortin.

Poliisin kertoessa, että kortin henkilöllä on voimassa oleva etsintäkuulutus ja hänet on otettava kiinni, epäilty kertoi, että hän antaa oman ajokorttinsa.

Myymälävaras oli kaljavarkaissa kahdesti viime torstaina, ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa ja toisen kerran Riihimäellä.

Lähes seitsemänkymppinen mies jäi kiinni Riihimäellä, jossa hänen oli havaittu työntäneen ostoskärryissä olutlaatikoita ulos kaupasta maksamatta niitä. Mies oli lastannut laatikot autoon ja poistunut kaupan pihasta autoineen.

Tapahtuneesta ilmoittanut valpas kansalainen seurasi kaljavarasta ja johdatti poliisipartion varkaan perään. Partio sai pysäytettyä auton, jonka kuljettaja oli kaiken lisäksi ajokiellossa.

Poliisipartiolle selvisi, että samainen mies oli paria tuntia aikaisemmin käynyt kaljavarkaissa Hämeenlinnassa.

Miehen autosta löytyi 32 laatikkoa olutta. Hänet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Partio pyrki tavoittamaan ylinopeutta kulkeneen henkilöauton viime viikon tiistain vastaisena yönä yhden aikoihin Kolmostiellä. Partion tavoittaessa ohituskaistalla ajanutta autoa, oli sen vieressä ajanut henkilöauton kiihdyttänyt nopeutta voimakkaasti.

Partio mittasi tutkalla loittonevalle henkilöautolle nopeudeksi 151 km/t rajoituksen ollessa 100 km/t.

Partio tavoitti auton ja sai sen pysäytettyä Hämeenlinnan keskustan liittymän paikkeilla.

Autoa kuljetti parikymppinen mies, joka kertoi kiihdytyksen syyksi ohituskaistaa ajaneen auton jätättämisen.

Parikymppinen mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.