Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Kauneuskisat eivät enää keskity vain hehkeään ulkonäköön – Miss Hämeenlinna -kilpailuun osallistunut Elisa Tapanainen kertoo, mitä muuta kaivataan

Hämeenlinnalainen Elisa Tapanainen osallistui viime syksynä kauneuskilpailuun. Kysyimme, millaista se oli.

Jännittävä, mutta ehdottoman positiivinen kokemus. Näillä sanoilla Miss Hämeenlinna 2022 -kilpailun yleisön suosikki ja ensimmäinen perintöprinsessa Elisa Tapanainen kuvailee osallistumistaan kisaan.

Kauneuskilpailut olivat kiinnostaneet Tapanaista jo pidemmän aikaa, kun hän huomasi netissä Miss Hämeenlinna -kilpailun.

– Mietin, että voisin hakea seuraavaan, koska se kuulosti mukavalta, pienimuotoiselta ja sellaiselta mistä olisi sopiva aloittaa, Tapanainen kertoo.

Hakulomakkeen lähetettyään Tapanainen sai odottamaansa nopeammin tiedon, että pääsee kisoihin mukaan. Kiertueen alkuun oli vain 2–3 viikkoa.

– Se tuli nopealla aikataululla. En olettanut pääseväni mukaan, koska hain vain kokeilumielessä, joten sekin tuli yllätyksenä.

Kiertue sisälsi vierailut kaupungintalolla ja Hugo-parkissa, vaatesovituksia kauppakeskus Goodmanin eri vaateliikkeissä sekä kuvauspäivän. Kuvauspäivänä otettiin äänestyskuvat.

Kaikki oli kyllä todella jännittävää.

Karsintojen aikana Tapanainen oli jännittynyt, ja kuullessaan pääsevänsä finaaliin hän kertoo olleensa innoissaan ja hyppineensä edes takaisin kotonaan.

– Ensimmäinen ajatus oli, että apua – pitää alkaa valmistautumaan. Aloin melkein heti katsoa videoita viime vuosien kisoista ja hain lisää tietoa siitä, miten prosessi jatkuu. Kaikki oli kyllä todella jännittävää, koska minulla ei ollut aiempaa kokemusta.

Miss Hämeenlinna -kilpailun finaali järjestettiin kauppakeskus Goodmanissa. Yleisön edessä Tapanainen oli alkuun hyvin jännittynyt, mutta kertoo rentoutuneensa loppua kohden.

– Varsinkin lavaesiintymisen ensimmäiset kierrokset olivat jännittäviä. Tosin loppua kohden aloin rentoutumaan ja nauttimaan päivästä, kun tavallaan totuin siihen.

Tänä vuonna Miss Hämeenlinna -kilpailua ei enää järjestetä entiseen tapaan. Hämeenlinnan, Nokian ja Ylöjärven kilpailut yhdistetään Miss Face -kiertueeksi, jonka avulla mallitoimisto Studio Face etsii itselleen uutta mainoskasvoa.

Tapanainen hakee todennäköisesti tulevaisuudessa muihinkin kauneuskilpailuihin.

– Harkitsen hakevani kasvoksi Studio Facelle. Tosin täytyy katsoa, mihin aikaan haku on, jotta näkee, pystynkö panostamaan siihen silloin täysillä.

Influencer-hommat ovat kasvaneet julkisuuden myötä. Tapanainen on saanut erilaisia tarjouksia ja yhteistyömahdollisuuksia kilpailun jälkeen.

Tosin aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä hän kertoo haluavansa tileillään jakaa positiivista energiaa.

Kauneuskilpailuista Tapanainen haluaa lisätä, etteivät ne enää keskity vain kauneuteen ja ulkonäköön.

– Nykyään otetaan huomioon myös persoonallisuus. Kisoissa toimit kuitenkin edustuskasvona ja se merkkaa paljon, miten käyttäydyt. Ei kuulu ajatella, että en sovi kauneuskilpailujen muottiin ulkonäön vuoksi, koska se vähenee hetki hetkeltä ja on mielestäni todella hyvä asia, Tapanainen sanoo.