Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Tiiriön Prisma Raudan lopettamispäätös oli työntekijöille järkytys – "Henkilöstö ehkä osasi aavistaa jotain"

Muutama työntekijä on jo löytänyt työtä talon sisältä tai muualta. Rautakauppa on auki vielä tämän kesän ajan.

Osuuskauppa Hämeenmaa sulkee Hämeenlinnan Prisma Raudan kannattamattomana. Osa palveluista ja tuotevalikoimasta siirretään Hämeenlinnan Prisman yhteyteen.

Muutosneuvottelut viime vuonna koskivat koko Hämeenlinnan Prisma Raudan henkilökuntaa, yhteensä noin 30 henkilöä. Työntekijöille on tarjottu työtä muista Hämeenmaan toimipaikoista.

Prisma Raudan toiminta jatkuu kesän 2023 loppuun saakka.

Prisma Rauta Hämeenlinnan johtaja Marko Heinonen kertoo, että tieto yksikön lopettamisesta oli työntekijöille alkuun järkytys.

– Tavallaan henkilöstö ehkä osasi aavistaa jotain, kun myymälöitä on suljettu nyt lähiaikoina muuallakin, Jyväskylässä ja Rovaniemellä, että ei se varmaan ihan täysin yllätyksenä tullut, mutta totta kai kun se omalle kohdalle sattuu, niin se on aina järkytys.

Tavallaan henkilöstö ehkä osasi aavistaa jotain, kun myymälöitä on suljettu nyt lähiaikoina muuallakin.

Marko Heinonen

– Aluksi on itketty ja naurettu, mutta minä koen, että porukka on kuitenkin ottanut asian vastaan ja haluaa hoitaa asiat täällä loppuun asti hyvin. Moni on aloittanut jo 2010, kun liike on perustettu. He ovat kuitenkin olleet ylpeitä työstään. Heidän tekemisestään ei Prisma Raudan lopettaminen ainakaan ole ollut kiinni. He ovat tehneet erinomaista työtä, Heinonen kiittelee henkilökuntaa.

Osuuskauppa Hämeenmaan käyttötavarakaupan toimialajohtaja Saija Vuorinen kertoo, että muutosneuvotteluiden yhteydessä kartoitettiin työntekijöiden toiveita siitä, mihin, millaisiin tehtäviin ja millaisin sopimuksin he haluaisivat sijoittua.

– Hämeenmaan kaikki avoimet paikat tulevat hakuun ensin henkilökunnan omalle kanavalle. Tässä tilanteessa henkilöstöllä on ensisijainen oikeus avoimiin paikkoihin.

Marko Heinosen mukaan muutama Prisma Raudan työntekijöistä on jo ottanut uuden työtehtävän vastaan talon sisältä ja muutama on siirtynyt muihin työpaikkoihin.

– Osa haluaa olla täällä loppuun asti ja katsoa tilannetta sen jälkeen.

Heinonen kertoo, että Hämeenmaalla kuitenkin vapautuu työpaikkoja hakuun lähes joka viikko.

– Rautakaupan ammattilaisille ei tietysti ihan vastaavaa työtä välttämättä ole tarjolla Hämeenmaan omissa toimipaikoissa. Osa on siirtymässä vastuutehtäviin meidän muille toimialoille Prismaan ja ABC:lle. Voin sanoa, että tähän mennessä muutama, ja toivomme henkilöstön löytävän uudet työpaikat Hämeenmaalta.

Osa Prisma-Raudan tuotevalikoimasta siirtyy Tiiriön Prismaan, jota remontoidaan parhaillaan päivittäistavarakaupan kylmälaitteiden osalta.

– Tässä vaiheessa suunnitelmat ovat kesken, että mitä me saamme sinne mahtumaan ja mihin keskitymme. Toki pyrimme palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin, mutta on ihan selvää, että koko Prisma Raudan valikoimaa ei Prismaan saada mahtumaan, marketkaupan toimialajohtaja Taina Penttinen sanoo.

Päivittäistavarakaupan remontti valmistuu toukokuun alkuun mennessä.

– Teemme ensin tuon remontin loppuun. Sen valmistuessa meillä on sitten jo kirkkaat suunnitelmat, mitä teemme seuraavaksi. Yritämme toki saada kattavan valikoiman, jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Ensi kesän osalta vanha Prisma Rauta toimii vielä täysin.