Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

The 69 Eyesin Hämeen linnalla kuvattu musiikkivideo julkaistiin tänään – Jyrki69 kehottaa fanejaan matkustamaan kaupunkiin: "Jos et ole käynyt koskaan..."

"Linna sopi täydellisesti meidän vanhan tyylisen goottibiisin videon kuvastoon", Jyrki Linnankivi kertoo.

Dronekuvassa näkyy talvinen, melkein jäätynyt Vanajavesi ja komea linnamaisema lintuperspektiivistä. Aamuhämärissä jylhälle linnalle suuntaa viisihenkinen mustiin pukeutunut seurue. Seurue astuu sisälle Hämeen linnan pääovesta ja alkaa soittaa.

Näin alkaa The 69 Eyesin tulevan Death Of Darkness -albumin nimikappaleen musiikkivideo, jonka yhtye julkaisi tänään perjantaina.

Elias Ryynäsen ohjaaman musiikkivideon ulkokohtaukset kuvattiin tammikuun lopussa Hämeen linnassa, joka on yhtyeen solistin Jyrki69:lle eli Hämeenlinnassa kasvaneelle Jyrki Linnankivelle rakas paikka.

– Asuin skidinä Hämeenlinnassa, ja kaupungin linna on osa mun mielenmaisemaa. Se sopi täydellisesti meidän vanhan tyylisen goottibiisin videon kuvastoon, hän toteaa yhtyeen perjantaiaamuna medialle lähettämässä tiedotteessa

Jyrki69 kehottaa fanejaan matkustamaan katselemaan hämäläisiä linnamaisemia.

– Jos et ole käynnyt siellä koskaan, niin suosittelen kotimaan matkailua Hämeenlinnaan. Biisi ja sen video palautti bändin 90-luvun loppuun, gootti is back! hän toteaa.

Jyrki Linnankivi on Kaupunkiuutisten uusi kolumnisti. Hänen ensimmäinen kolumninsa ilmestyi helmikuun alussa, ja seuraava on vuorossa maaliskuun puolivälissä.

Hän on julistanut rakkauttaan Hämeenlinnaa kohtaan aiemminkin muun muassa Vain elämää -tv-ohjelmassa.

Ensi viikolla The 69 Eyes suuntaa Gotta Rock –Euroopan-kiertueelle muun muassa Italiaan, Itävaltaan, Saksaan ja Tsekkeihin.

Toukokuussa yhtye lähtee kiertueelle Yhdysvaltoihin, jossa bändi nähdään muun muassa Los Angelesin legendaarisella The Whisky -klubilla. Kesällä bändi tullaan näkemään festareilla.