Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Uusi yökerho tuo hohtoa Hämeenlinnan yöhön – avausviikonloppuna kaikki eivät päässeet sisälle

Yökerho Hohto toivottaa terve­tulleeksi sekä nuoret aikuiset että heidän vanhempansa.

Helmikuun lopulla ovensa avannut yökerho Hohto sai innostuneen vastaanoton. Ensimmäisenä viikonloppuna ravintolassa kävi kahtena iltana yhteensä 1700 ihmistä.

– Paremmin meni kuin osasimme odottakaan! Vaikka lauantaina pyrytti, jonoa muodostui, eivätkä kaikki mahtuneet sisälle, kertoo ravintoloitsija Mico Melin.

Ravintolapäällikkö Satu Kaaro kertoo, että asiakkaiden kommentit kahdelta ensimmäiseltä viikonlopulta olivat hyvin kannustavia.

– Selvästi tuli tunne, että tätä on kaivattu! Onhan Hämeenlinnan yöelämä viime aikoina polkenut vähän paikallaan. Uusi on aina uusi, Kaaro toteaa.

Hän muistuttaa ajasta, jolloin kaupungissa toimi peräti yhdeksän yöravintolaa.

Yökerho Hohto sijaitsee torin laidalla. Tiloissa aiemmin toimineesta Sibbe9:stä on jäljellä vain muistot, sillä yökerho on uusinut talven aikana ilmeensä täysin.

Uutta ovat esimerkiksi katutason ison salin seiniin ja kattoon rakennetut valoefektit, jotka tuovat kaivattua eloa ja ilmettä.

– Muutenkin kaikki pinnat on freesattu kauttaaltaan, Melin kertoo.

Alakerta aikuiseen makuun

Hohdon peruskävijät ovat noin 18–25-vuotiaita, mutta alakerrassa toimiva karaokedisco on suunniteltu myös keski-ikäisempään makuun.

– Kivasti myös he löysivät heti avajaisviikonloppuna tänne. Haluamme tarjota tämän paikan mahdollisimman monelle, Kaaro toteaa.

Hän naureskeleekin, että nuoret aikuiset voivat tulla ravintolaan halutessaan vanhempiensa kanssa, viettää yön eri kerroksissa ja ottaa sitten yhteisen taksin kotiin.

– Alakerrassa dj soittaa karaoken välissä myös vanhempaa kotimaista, kuten vaikka Kaija Koota. Yläkerran dj keskittyy tämän päivän hitteihin, Kaaro kertoo.

Kaikkiaan Hohto tarjoaa 580 asiakaspaikkaa. Ison salin ja alakerran karaoken lisäksi istuskelemaan pääsee loungemaiseen aulaan, jossa on oma baaritiskinsä.

– Suosituimpia drinkkejä ovat aina vaan Kelkka ja Valkovenäläinen. Ne taitavat olla juomapuolen ikihittejä, jotka toimivat vuodesta toiseen, Kaaro sanoo.

Hohto avaa ovensa perjantaisin ja lauantaisin kello 22 ja ensimmäisen tunnin ajan sisälle pääsee ilmaiseksi. Aamuyöstä yökerho sulkeutuu puoli viideltä, valomerkki tulee neljältä.

Yökerhoa pyörittää hämeenlinnalainen Overdel oy, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii yhtiön edesmenneen omistajan Tapio Kiurun leski Tuija Kiuru.