Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämptonissa puhutaan | Hämeenlinnan yössä reivattiin kuin viimeistä päivää, ja huhut nappikaupasta ovella tavoittivat myös portsari-Tuhkasaaren

Yössä-podcast sukeltaa Hämeenlinnan baarien huuruiseen lähihistoriaan.

Muistatko vielä Metropolin kymppitorstait ja Focuksen torille asti ulottuvat imagojonot?

Hämeen Sanomien uutispäällikkö Juho Peltoniemi palaa uudessa Yössä-podcastissaan Hämeenlinnan yökerhojen kulta-aikaan 1990-luvulta 2000-luvulle.

Tähän mennessä ääneen ovat pääseet päihde- ja peliongelmien värittämää ravintoloitsija-aikaansa muisteleva kiekkolegenda Mika Lartama ja portsarina eri ravintoloiden ovilla neljännesvuosisadan päivystänyt Samu Tuhkasaari.

Molemmat myöntävät auliisti, että 1990-luvun lopulla käteistä rahaa virtasi taskuihin kirjaimellisesti kuin ovista ja ikkunoista. Tuhkasaari teki töitä parhaimmillaan 80 tuntia viikossa, portsarihommien lisäksi ambulanssissa ja aloittelevana sähköalan yrittäjänä.

Kun Focus aloitti kuuluisat reivinsä, joihin saapui bussilasteittain bilekansaa Helsingistä asti, alkoi Hämeenlinnan yössä liikkua myös ekstaasia ja kokaiinia. Kaupungissa huhuttiin, että nappeja saisi ovimiehiltä.

– Kyllä minä nämä huhut olen kuullut. En tiedä, että meidän porukasta kukaan olisi syyllistynyt sellaiseen. Me vähän naureskeltiinkin sille, että eikö parempaa tarinaa keksitä, Tuhkasaari kommentoi podcastissa.

Yössä-podcast ilmestyy aina lauantaisin Hämeen Sanomien verkkosivuilla.

Jännityksellä jo odotellaan, millaisia paljastuksia legendaariset DJ:t Jyrki ”Jysky” Aaltio ja Kimmo ”K-System” Kauppinen tällä viikolla jakavat.

Mikä yhdistää näitä kahden eri sukupolven tiskijukkia? Kuuleman mukaan ainakin Haddaway, mikäpä muukaan!

Kaupunkiuutisten Hämptonissa puhutaan -juorupalstalla ruoditaan viikon tapahtumia kieli poskessa.