Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnaa maailmankartalle: Kirkonkulman koulun oppilaat ja Solvikin päiväkodin lapset loistavat opetusvideoiden tähtinä

Hämeenlinnalaiset lapset ja nuoret olivat mukana Opetushallituksen valtakunnallisessa lapsen oikeuksien videoprojektissa.

Kirkonkulman koulussa oli torstaina jännät paikat, kun oppilaat pääsivät ensi kertaa näkemään viime syyskuussa kuvatun videon.

Kirkonkulman koulun oppilaat pääsevät loistamaan Lapsen oikeudet koulussa -videon tähtinä.

Kolmeminuuttinen video sai siinä esiintyneiltä oppilailta runsaasti peukkuja.

Kirkonkulman koulu sekä Solvikin päiväkoti olivat mukana valtakunnallisessa, Opetushallituksen lapsen oikeuksiin liittyvässä videoprojektissa.

– Videoista kolme kuvattiin Hämeenlinnassa ja loput Helsingissä. Olen hämeenlinnalainen, joten halusin tuoda kaupunkia esille, projektia luotsannut Opetushallituksen erityisasiantuntija Tiina Kärkkäinen kertoo.

Kieltenopettaja ja oppilaskunnan ohjaava opettaja Merja Savonen Kirkonkulman koulusta keräsi oppilaiden joukosta vapaaehtoisia videokuvauksia varten.

Mukaan lähti noin parikymmentä 3.–6.-luokkalaista, joista osaa myös haastateltiin videolla.

– Ei ollut vaikeaa saada tekijöitä. Ja se, että saamme Kirkonkulmaa maailmankartalle, on hyvä juttu, Savonen sanoo.

Torstaina 2.2. julkistettiin myös Opetushallituksen uusi sivusto oph.fi/lapsenoikeudet. Taustalla on kuluneella hallituskaudella luotu lapsistrategia, johon on kirjattu 30 eri toimenpidettä lapsen oikeuksien parantamiseksi Suomessa.

– Tämä sivusto, ja siihen liittyvä materiaali, on toimenpide numero 16, Kärkkäinen kertoo.

Sivustolla on ajantasaista, kaikille saatavilla olevaa materiaalia lapsen oikeuksista: kahdeksan eri oppituntia ja seitsemän videota yhdeksällä eri kielellä varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, sekä eri järjestöjen ja organisaatioiden materiaalia lapsen oikeuksista.

– Ideana on, että opettajat käyttäisivät näitä uusia materiaaleja opetuksessa.

Ohessa alla myös Solvikin päiväkodissa kuvatut kaksi videota:

Ensimmäinen video on nimeltään Lapsen oikeudet varhaiskasvatuksessa.

Toisen videon nimi on Oikeus on lapsella -laulu.

Lapsen oikeuksien teemaan liittyvät videot ovat nähtävillä Youtube-palvelussa.