Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miekkalinnan uutisia: Koulupoika löytyi makaamasta lumihangessa

Sivulliset havaitsivat viime torstaina iltapäivällä 10-vuotiaan, eksyneen näköisen pojan makaamasta lumihangessa Hämeenlinnan Poltinaholla.

Poika oli lähtenyt koulusta omille teilleen kesken koulupäivän ja koulun henkilökunta etsi poikaa. Sivulliset löysivät pojan noin kahden kilometrin päässä koulusta, kertoi ylikonstaapeli Petri Helenius Hämeen poliisilaitokselta asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Helsingin Sanomille.

Hämeen poliisilaitos kiitteli twitter-tilillään pojasta ilmoituksen tehneitä sivullisia.

– Hämeen poliisi kiittää henkilöitä, jotka ilmoittivat hätäkeskukseen lumihangessa makaavasta lapsesta Hämeenlinnan Poltinaholla. Esimerkillistä toimintaa, välittämistä, hienoa toimintaa, kiitos, twiitissä kiiteltiin.

Poliisi sai pojasta ilmoituksen hieman kello yhden jälkeen iltapäivällä, ja poliisipartio vei pojan takaisin kouluun.

– Poika ei kauhean kauaa ehtinyt olla hangessa. Hän oli ehkä sen aikaa kadoksissa, että oli juuri ehtinyt kävellä parin kilometrin päähän, Helenius totesi HS:lle.

Sunnuntaina kello 12.00 partio sai tehtäväksi mennä Turenkiin Ojatielle, selvittämään perheväkivaltatilannetta.

Tapahtumapaikalla selvisi osallisten kertomana, että samassa taloudessa asuvalle keski-ikäiselle pariskunnalle oli tullut suusanallista riitaa, jonka päätteeksi mies oli lyönyt naista kahdesti kasvoihin.

Partion yrittäessä rauhoitella miestä, hän alkoi käyttäytyä myös partiota kohtaan aggressiivisesti. Mies otettiin kiinni ja toimitettiin poliisilaitokselle epäiltynä pahoinpitelystä. Naisen vammat evät vaatineet sairaanhoitoa.

Lauantaina puolen päivän aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen keskelle ajorataa jätetystä henkilöautosta Hämeenlinnassa.

Ilmoituksen mukaan siitä oli poistunut hoiperrellen henkilö Papinniityntien suuntaan. Paikalle lähetyt poliisipartio tavoittikin tuntomerkkeihin sopivan henkilön Heinäjoenkadulta.

2000-luvulla syntynyt mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän keskustassa sijaitsevaan kauppakeskukseen keskiviikkona puolenpäivän jälkeen. Ilmoituksen mukaan kauppakeskuksessa oli tapahtunut pahoinpitely.

Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että vanhempi mies oli kävellyt pysäköintihallista hisseille. Matkalla hänellä hallussaan ollut pullokassi oli osunut vastaan tulleeseen naiseen.

Mies oli päässyt hissin eteen, kun hänen taakse oli tullut nuorempi mies. Mies oli sanonut, että vanhempi mies olisi töninyt naista ja tämän jälkeen nuorempi mies oli lyönyt vanhempaa miestä päänalueelle, minkä seurauksena hän oli kaatunut.

Poliisi otti kiinni kolmekymppisen miehen epäiltynä pahoinpitelyyn.