Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Ravintoloitsija Sami Torvinen hämmästyi huomatessaan Naistenhuoneen tarttuneen hänen mailasta innoituksensa saaneeseen nimeensä

Torspo on nyt virallinen etunimi, jonka mukaan saa nimetä vaikka vauvansa.

Viime viikonloppuna Hämeenlinnassa riitti puhetta ja parranpärinää, kun väki tutustui oikeusministeriön alaisen nimilautakunnan hyväksymiin uusiin etunimiin.

Iltapäivä- ja vauvalehtien otsikoihin nostettiin nimittäin eräs Hämptonissa hyvin tuttu lempinimi, jonka saa tästäedes antaa halutessaan myös viralliseksi nimeksi.

Kyseessä on tietenkin Torspo, joksi on kutsuttu Hämeenlinnan ravintolaskenessä ja showbisneksessä vaikuttavaa Sami Torvista.

Torvinen sai lempinimensä aikanaan jääkiekkomailamainoksesta, jossa väitettiin, että ”Torspo on paras”.

Suomalaisia Torspo-mailoja myytiin 1970- ja 1980-luvuilla. Nykyisin tuotemerkki on myyty ulkomaille, mutta sen nimissä valmistetaan edelleen mailoja, luistimia ja muita jääkiekkotarvikkeita.

Sami Torvinen kertoi Facebook-päivityksessään nauraneensa makeasti nimilautakunnan ratkaisua seuranneelle somekeskustelulle, jossa ihmeteltiin, millainen ihminen haluaa oikeasti antaa lapselleen nimeksi Torspo.

– Siis Torspo?! Mitä vit... Kuka vihaa lastaan noin paljon, Naistenhuone-keskusteluryhmässä kauhisteltiin.

– 20 vuoden kuluttua Ilta-Sanomien lööppi huutaa: ”BB-Torspo ja salarakas Sedun kuppilassa, katso kohukuvat”, joku jo maalaili.

Somekeskustelijoilta oli jäänyt huomaamatta, että Torspoksi etunimensä oli vaihtanut aikuinen.

Mutta koska ensimmäinen vauva-Torspo sitten näkee päivänvalon? Jäämme odottamaan.