Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnosta: Lintuja on näkynyt melko nihkeästi – Onko polttoaineen hinta vähentänyt retkeilyä ja siten havaintojen määrää?

Ankeus ei johdu tipattomuudesta vaan siitä, että lintuja on näkynyt melko nihkeästi. Mietin, että onko polttoaineen hinta vähentänyt retkeilyä ja siten havaintojen määrää. Tuskin, sillä bensan hintapiikki lienee jo ohi eikä sähkön hinta Tesla-retkeilijöitä hetkauttaisi muutenkaan.

Marjoja ei juuri ole, joten tilhien ja rastaiden poissaololle löytyy selitys. Kuulemma myös myyrät ja muut jyrsijät ovat vähissä ja petolinnut päivystävät muualla. Mökin ulkohuussimittari ei tosin tue tätä näkemystä, sillä loukut räpsähtelevät tasaisesti.

Käpysadosta en tiedä, mutta tammikuussa olen yleensä kohdannut pikkukäpylinnun (kuvassa). Tänä vuonna ei ristinokista ole havaintoa, mutta pientä lohtua ovat tuoneet pihapuissa roikkuvat punatulkut. Itseäni voin jälleen kerran onnitella kaukonäköisyydestä, sillä tipattoman toteuttaminen muutenkin ankeana alkuvuonna olisi lisännyt tarpeetonta kärsimystä.

Kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.