Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnaan perustettiin kalastusseura lapsille ja nuorille – Kalakerho alkaa kokoontua Kumppanuustalossa

Viime marraskuussa Hämeenlinnaan perustettiin yhdistys, joka edistää lasten ja nuorten kalastusharrastusta kaikissa eri muodoissa.

Fisuun Hämeenlinna ry aloittaa ensi viikon maanantaina Kumppanuustalossa kalastuskerhon, joka on suunnattu 10–17-vuotiaille. Alle 10-vuotiaat voivat osallistua huoltajan kanssa.

– Nuorisotyölle on havaittu selkeä tarve. Haluamme aktivoida lapsia ja nuoria ohjaamalla heidät hyvän harrastuksen pariin, puheenjohtaja Ilkka Nieminen kertoo.

Uuden yhdistyksen takana on paikallisten seurojen aktiiveja ja kalastusohjaajia.

Seuroilla ei ole ollut välttämättä yksinään resursseja järjestää nuorisotoimintaa ja Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummitoiminnassa olevat ihmiset ovat olleet jakaantuneita eri seuroihin.

– Nyt olemme yhdistäneet voimamme saman katon alle, Hattulan kalamiesten hallitukseen kuuluva Nieminen sanoo.

– Uskomme, että tälle toiminnalle on suuri tilaus. Joskus takavuosina olin mukana järjestämässä kalakerhoa Saaristen koululla ja silloin porukassa oli toistasataa innokasta muksua.

Fisuun Hämeenlinna ry on Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön SVK ry:n jäsenyhdistys ja kuuluu Hämeen Vapaa-ajankalastajapiiriin.

SVK:n nuorisotyössä on 20 vuoden ajan koulutettu kalakummeja, jotka välittävät tietojaan ja taitojaan muun muassa koulukäynneillä ja erilaisilla leireillä.

Yksi valtakunnallisesti tunnetuimmista kalakummeista on luonto- ja kalastusohjelmistaan tuttu Mikko "Peltsi" Peltola.

– Lapsen vilpitön ilo elämänsä ensimmäisestä kunnon kalasta on unohtumaton kokemus lapsen lisäksi myös itselle. Sen kokemuksen haluaa saada uudestaan ja uudestaan, Peltola hehkuttaa SVK:n nettisivuilla.

Tutustumisillassa 23. tammikuuta Kumppanuustalossa esitellään kalastuskerhon toiminta, tilat ja ohjaajat.

Jäseneksi voi liittyä lomakkeella, johon alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen. Yhdistys toivoo riveihinsä myös nuorisotoiminnasta ja ohjaamisesta kiinnostuneita aikuisia.

– Kaikkein kätevintä on tietysti, jos lapset ja nuoret tulevat tutustumisiltaan vanhempansa kanssa, niin ei tarvitse kanniskella papereita edestakaisin, Nieminen neuvoo.

Joka toinen maanantai kokoontuvassa kerhossa askarrellaan kalastusvälineitä ja tutustutaan erilaisiin pyyntitapoihin.

– Opastamme nuoria myös vastuullisuuteen, ympäristönsuojeluun ja liikkumaan luonnossa.

Kerhossa päästään myös itse asiaan eli narraamaan kaloja.

– Lähdemme yhdessä pilkkimään sekä onkireissuille ja myös kalastusleirejä viritellään. Lisäksi meillä on mahdollisuus osallistua SVK:n järjestämille nuorisoleireille ja eri seurojen avoimiin tapahtumiin.

Fisuun Hämeenlinna tutustumistilaisuus ma 23.1. kello 18.30 Kumppanuustalossa. (Kirjastokatu 1).