Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Hämeenlinnalaisrumpalin poika kisaa euroviisupaikasta UMK:ssa – Isäkin kolkutteli menestyksen portteja 1990-luvun alussa

Uuden Musiikin Kilpailuun osallistuvan Kuumaa-yhtyeen Jonttu Luhtavaara paukutteli ensimmäiset rumpusoolonsa Hämeenlinnan Myllymäessä.

Miljoonilla striimauksillaan useita kertoja platinakantaan yltäneen bändin rumpali on hämeenlinnalaisen Arto Luhtavaaran poika.

Vanhempi Luhtavaara on monille kaupunkilaisille tuttu ravintola-alan ammattilaisena, mutta myös musiikillisesta urastaan.

Hän soitti rumpuja 1990-luvun alussa mainetta niittäneessä hämeenlinnalaisessa rock-yhtyeessä Mental Penalty, jonka muita jäseniä olivat Kai Rantanen, Jussi Eerola, Janne Mellin ja Petri Mäkiharju.

Kuumaa ponnisti suomalaiselle musiikkikartalle vuoden 2017 Provinssi-festivaalilla. Yhtyeen esikoisalbumi ilmestyi huhtikuussa 2019.

Jonttu Luhtavaara on rumpujen soittamisen lisäksi toiminut bändissä myös tuottajana ja lauluntekijänä.

Suomenkielistä poppia esittävät yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Oo vielä sekunnin mun ja Tulipalo.

Bändin kilpailukappale on nimeltään Ylivoimainen, josta UMK-tuomaristo on todennut:

– Kuumaa näyttää mallia, miltä suomalainen bändi kuulostaa vuonna 2023. Se on karismaattinen, moderni ja sillä on kyky luoda isoja biisejä.