Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme omaa lauluntekijää nousee lavalle Eräs teatterin Kertosäkeissä

Yleisön pyynnöstä sekä rakkaudesta musiikkiin ja hyviin teksteihin Eräs teatterin Kertosäkeitä-esitys palaa ohjelmistoon alkuvuodesta 2023.

Kertosäkeitä kuultiin noin vuosi sitten, mutta esityksiä ehti olla vain viisi ja liian monelta jäivät upeat laulut ja runot kokematta, Eräs kertoo tiedotteessaan.

Tulevissa esityksissä on mukana myös muutamia tuoreita lauluja ja tekstejä sekä uusia kasvoja lavalla laulamassa ja lausumassa.

Iso osa lauluista on sekä sanoitukseltaan että sävellykseltään Eräs teatterin omien jäsenten Jorma Kukkosen tai Kari Kuparin käsialaa noin kymmenen vuoden ajalta.

Eräs teatterissa vierailevan laulaja-lauluntekijä Jukka Salmisen omia lauluja on esityksessä neljä.

Mukana on myös kansansävelmiä Duo Seitan (Teija Laitila, Laura Huovinen) ohjelmistosta.

Useita kappaleita on esitetty aiemminkin Eräs teatterin näytöksissä tai muissa tilaisuuksissa, mutta mukana on myös uutta.

Kukkonen ja Kupari ovat olleet Eräs teatterin musiikillisia jäseniä jo monta vuotta, ja Jukka Salminen on vieraillut useamman kerran esityksissä.

Kaikki kolme korostavat yhdessä tekemisen voimaa ja rikkautta.

– Teatterin näytelmien ja musiikkiproduktioiden kautta saa upean kokemuksen siitä, miten harrastajapohjalta pitkäjänteisellä yhteistyöllä ja taidolla saadaan aikaan valmis taideteos, jota yleisökin arvostaa. Lauluntekijänä parasta on, kun oma laulu soi hienona sovituksena taitavien soittajien ja laulajien esittämänä täydelle salille, Kukkonen kuvailee.

Näiden kolmen miehen sävellykset, kansansävelmät ja mukaan valitut tekstit tuovat esiin niin herkkiä, riehakkaita, onnellisia, kaihoisia kuin väillä ronskeja tai äksyjäkin tunteita, joten kuulija pääsee kokemaan todellisen tunteiden vuoristoradan. Kupari vastaa musiikin sovituksista sekä harjoittamisesta ja esityksen ohjaa Marja Räikkönen.

– Valitsimme ohjelmistoon erityisesti sellaisia runoja ja lauluja, joiden toivomme antavan muutosten ja epävarmuuksien keskelle iloa ja voimia matkalla kohti tavallisempia, ehkä ihan uudenlaisia aikoja, kertovat ohjelman koostaneet Räikkönen, Kukkonen ja Kupari.

Salmisen ja Kuparin lisäksi Kertosäkeissä soittavat musiikin ammattilaiset Tapio Hurri (huilu) ja Teija Laitila (alttoviulu).

– Kertosäkeissä on niin mukavaa olla mukana soitinyhtyeessä ja tukea soitollaan laulavia, luoda musiikillista maisemaa ja näin olla osa kokonaisuutta, Salminen sanoo.

– Yhdessä olemme enemmän.

Kertosäkeitä Eräs teatterissa (Aulangontie 1). Esitykset la 14.1. ja la 28.1. kello 17, pe 3.2. kello 18.30 ja la 4.2. kello 17.