Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Kukas se tässä poseeraa? Tunnistaisitko tämän hämeenlinnalaispoliitikon 1980-luvun katalogikuvista?

Kaupunkiuutiset löysi paikallisen poliitikon legendaariset muotikuvat Anttilan postimyyntikuvastosta.

Harva ehkä muistaa, mutta monessa mukana ollut hämeenlinnalaispoliitikko Sari Rautio (kok.) aloitti uransa nuorena valokuvamallina.

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten lukija bongasi Raution kuvia 1980-luvun vanhoista postimyyntikuvastoista. Hän poseerasi bikineissä ja trendivaatteissa muun muassa Anttilan kevään 1988 kuvastossa.

Kaupunkiuutisten tavoittama Rautio tunnistaa kuvat heti. Hän kertoo aloittaneensa mallin työt lukiolaisena vuonna 1985 ja jatkaneensa pitkälle 1990-luvulle.

Muotikuvaukset veivät hänet säännöllisesti Kanarian lämpöön, kun esimerkiksi kesäsesongin kuvat otettiin jo edellisenä talvena.

– Ne olivat hyviä aikoja, ja rehellistä, rankkaa työtä! Rautio muistelee kokemuksiaan.

Sittemmin hän on tehnyt uraa muun muassa Sitrassa ja nykyisin lakiopintojensa ohella Armstrong Linnan yrittäjänä.

1980-luvun postimyyntikatalogit ovat tänä päivänä haluttua tavaraa, joista saatetaan maksaa antikvariaateissa useita kymppejä kappaleelta. Vanhoja katalogeja on myös digitalisoitu.

Esimerkiksi 1980-luvun Anttilan kuvastoja, joissa Rautiokin esiintyy, pääset selaamaan täältä.