Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kaupunki avaa uuden vuoden valotulituksella – Lue, mikä on paras paikka aattoillan shown seuraamiseen

Valotulitus säkenöi ilmoille aattoiltana kahdesti.

Perhe ja ystävät voivat kokoontua viettämään uudenvuodenaattoa Hämeenlinnassa valotulituksen merkeissä.

Hämeenlinnan kaupunki toivottaa asukkaat tervetulleiksi vastaanottamaan valoisampaa ensi vuotta 2023 Hämeen linnan uuden ja ainutkertaisen valotulituksen myötä.

– Valotulituksesta sekä linnan profiilia vasten heijastuvasta valaisusta syntyy ennennäkemätön valoshow, joka tarjoaa myös vastuullisemman tavan juhlistaa vuoden vaihtumista – luonto- ja eläinystävällisesti, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Valotulituksen mahdollistavat Linnan Kehitys Oy Hämeenlinnan kaupunkimarkkinoinnista, Kansallismuseo sekä Torvinen Showtekniikka.

Valotulitus tulee näkymään kelistä riippuen kantakaupungin alueen taivaalla.

Valotulitus esitetään illan aikana kahdesti. Ensimmäinen show starttaa kello 19 ja jälkimmäinen kello 24. Molempien valotulitusten kesto on noin 15 minuuttia.

Valotulitus tulee näkymään kelistä riippuen kantakaupungin alueen taivaalla.

Optimaalisin paikka sen seuraamiseen on Linnanpuisto, jossa yleisölle on myynnissä myös kuumaa juotavaa ja pientä purtavaa.

Linnanpuisto sijaitsee osoitteessa Kustaa III:n katu. Linnanpuistoon on Hämeenlinnan keskustasta vain noin viiden minuutin kävelymatka. Katsojien toivotaan olevan ajoissa paikalla.

Rautatieasemalta on Linnanpuistoon matkaa noin puolitoista kilometriä. Sieltä Linnanpuistoon pääsee kulkemalla rautatieaseman edestä Hämeentietä pitkin Viipurintien kohdalle, kääntymällä siinä oikealle ja kulkemalla siltaa pitkin Vanajaveden yli. Sillan jälkeen tulee suunnistaa oikealle ja kulkea rantabulevardia pitkin kohti Hämeen linnaa ja Linnanpuistoa.

Linnan läheisyydessä Kustaa III:n kadun varrella on P-tunnuksella varustettu maksuton pysäköintialue sekä maksuttomia pysäköintipaikkoja kadun varrella autoilijoita varten. Tampereentien varrelta löytyy myös toinen maksuton P-tunnuksella varattu pysäköintialue sekä henkilöautoille että linja-autoille.

Lisäksi Hämeenlinnan keskustassa on pysäköintimahdollisuuksia.

Valotulitus Hämeen linnalla 31.12.2022 kello 19 ja kello 24.