Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonista löytyi iglusaunan rakentajia, sinnikkäitä työmyyriä, laulukilpailun tähtiä, olympiakullan voittajia ja julkkiskoiria – Katso tästä, keitä olivat vuoden 2022 tyypit

Tammikuu

Suontaan kartanon emäntä Ellen Rydbeck oli päätynyt kuntavaalien äänivyöryllä Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtajan pallille.

Hämeenlinnan julkkislemmikki, Jukka Niemen villakoira Teppo oli joutunut ison koiran raatelemaksi uudenvuodenaattona. Kaupunkilaiset auttoivat hoitokuluissa lahjoittamalla paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta ja hauva toipui sittemmin hyvin.

Matalaa profiilia yksityisasioistaan pitävä tenoritähti Waltteri Torikka oli avannut kotinsa ovet sisustuslehdelle. Jutussa ei mainittu laulajan asuvan Hämeenlinnassa, mutta Hämptonissa puhutaan -palstalla tiedettiin kodin sijaitsevan Sairiossa.

Hämeenlinnan kulttuuripalkinnon pokkasi Tanssin tehdas ry ja liikuntapalkinnon sai juoksu-urheilun vaikuttaja Jouko Koskinen.

Helmikuu

Hämeenlinnan teatterin johtajaksi valittiin Tampereella vaikuttanut Anna-Elina Lyytikäinen.

Television Voice of Finland -laulukisassa oli häkellyttävän paljon kilpailijoita Hämeenlinnan seudulta. Helmikuun alussa jatkoon olivat pääseet jo Silja Muttonen, Aleksi Aromaa ja Anniina Henttonen. Lauluvuoroaan odottelivat vielä Sini Anttila, Sanni Reilin ja Jari Selander.

Hämeenlinnan Cindi Holm, 18, oli nuoresta iästään huolimatta tv- ja elokuvakuvausten konkari, ja 30-vuotias kuorma-autokuski Aki Parviainen lähti tavoittelemaan Mr. Finlandin titteliä.

Laulaja Heidi Kyrö sivakoi keulakuvana Suomen Ladun Rakastu hiihtoon -kampanjassa.

14-vuotias hämeenlinnalainen mysteerikokki Sami oli saanut Tiktokissa jo yli 56 000 seuraajaa.

Maaliskuu

Hallituskadulla avattiin Puisto Brgr sekä Street Vintti Wine & Dine. Asialla olivat yrittäjät Joakim Parkkonen ja Matias Pyykkö kumpaneineen.

Tapsan tarinatuokioilla oli kertojana Tapio Suominen. Rattijuopumuksesta tuomittu selostajalegenda suoritti yhdyskuntapalveluaan Hattulan kirjastossa.

Olli Österberg toteutti unelmansa ja rakensi iglusaunan pihalleen Kukostensyrjään.

Wanaja Festivalin perustanut promoottori Mikko Hansson viritteli iskelmäfestivaalia Linnanpuistoon.

Huipputiimiin päässyt 15-vuotias Aatu Hakalehto oli toisena rallin nuorten SM-sarjassa.

Huhtikuu

Rantakasinon yrittäjät Elina ja Sami Tuomisto päättivät toteuttaa vierasvenelaiturin ja polttoaineen jakelupisteen Laivarantaan.

Maiju Lehto ja Janne Rouhiainen apuvoimineen saivat viikossa pystyyn Ukraina-keskuksen Hämeenlinnaan, kun kaupunki luovutti käyttöön lyseon tilat.

Kaupunkiuutisten peukkupatsas pätkähti toisen kerran peräkkäin HPK:n maalivahti Eetu Laurikaiselle.

Tatuointiartisti Piia Järvisalo menetti näön oikeasta silmästään, mutta löysi uuden työuran hierojana.

18-vuotias hämeenlinnalainen Nelly Kinnunen oli tehnyt salamanousun lentopallon nuorten maajoukkueeseen.

Pianotaiteilija Tuomas Nikkanen piti ensimmäisen oman sävellyskonserttinsa kirjastossa.

Iittalalainen Janina Talus tubetti erityisäidin arjestaan kanavalla, jolla oli 2500 seuraajaa.

Toukokuu

Hämeenlinnalaisen yleisön takavuosien suosikkinäyttelijä Jani Koskinen aloitti harjoitukset kesäteatterissa.

Kodinkonekaupan konkari Jari Järvinen jäi eläkkeelle 40 vuoden työuran jälkeen.

Hämeenlinnan oma poika, jääkiekkoilija Juuso Hietanen voitti keväällä sekä olympia- että MM-kultaa. Syksyksi suuntana oli kasvattajaseura HPK.

Kesäkuu

Kaksinkertainen maailman vahvin mies ja kuntosaliyrittäjä Jouko Ahola palasi valkokankaalle kotimaisessa jännityselokuvassa Routa.

Ravinteli Vintin keittiömestari Miika Keskitalo selvitti tiensä Vuoden kokki -kilpailun finaaliin.

Hauholainen Leni Lustre-Pere antoi lehdessä huutia postien ja pankkien palvelukulttuurille, jossa asiakas tekee virkailijoiden hommat ja vielä maksaa siitä.

Hämeenlinnalainen Jenna Liiti pääsi Miss Suomi -kilpailun semifinaaleihin.

Heinäkuu

Laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen hankki kakkosasunnon Kalvolasta, jossa hän helli hermojaan ja puutarhaansa.

Television Farmi Suomi -ohjelmassa pitkään pärjännyt Sani Aartela hyppäsi seuraavaksi mukaan Rantabaari-sarjan neljännelle tuotantokaudelle säpäkkänä ravintoloitsijana.

Leo ”Nunu” Friman oli keikalla Hämeenlinnassa 1970-luvulla rokkikukkoilleen Waterloo-yhtyeen kanssa.

Mirella Sulander edusti Suomea rullakiekon EM-turnauksessa Espanjassa.

Elokuu

Eläkkeellä oleva kirjakauppias Arto Pakkanen pelasti Vexi Salmen pakinat ja Rinkelinkadun pojat -kokoelmaa on taas saatavilla.

Hämeenlinna sai taas uuden rallilupauksen, kun 15-vuotias renkolainen Niklas Mäenpää oli aloittanut kilpailemisen.

Syyskuu

Torsti Niemisen koira, perseilevä labradorinnoutaja Pertti tuotti somepäivityksillään hupia tuhansille seuraajille. Vain kuukautta myöhemmin Hauholta kantautui suru-uutinen, kun karvakuono oli siirtynyt koirien taivaaseen.

Tuuloslainen Setälä-Eerolan tilan isäntä Jari Eerola kertoi, kuinka uudistava viljely toi kylähullun maineen, mutta kannatti.

Hämeenlinnalaisten rakastama Mikko Töyssy sai Simo Salmisen roolin tulevassa Spede-elokuvassa.

Kosmetologi Inkeri Valtonen oli ollut mukana vaikuttamassa naisyrittäjien asemaan neljällä vuosikymmenellä.

Lokakuu

Pankkimaailmassa työuransa tehnyt Hannu Riihivaara, 76, eli elämänsä uutta kevättä Musiikkitalon kuorossa ja Eräs teatterin näyttelijänä.

Hämeenlinnalaislähtöinen tietokirjailija Markku Mattila julkaisi yhdessä Ari Haasion kanssa Suomalaisen seksin historian.

Suomen maajoukkueen päävalmentajasta Jukka Jalosesta leivottiin HPK:n Ritarikerhon ensimmäinen kunniajäsen.

Marraskuu

21-vuotias hämeenlinnalainen koulubussin kuljettaja Jaromir Jokinen voitti Hämeen ääni -kilpailun.

Hämeenlinnalaisen Karoliina Kauhasen yhdessä liikekumppaniensa kanssa kehittämä Commu App -auttamissovellus sai valtakunnallisen Vuoden digitaalisin teko 2022 -tunnustuspalkinnon.

Satu Taiveaholla oli kierroksessa uusi miesystävä. Hämeenlinnalaisia edelleen kovasti kiinnostava ex-kansanedustaja tuotti pitkin vuotta tasaisesti materiaalia Hämptonissa puhutaan -palstalle.

Bayram Mese muisteli, kuinka hän perusti Topkapi-ravintolansa Hämeenlinnaan keskellä pahinta lamaa vuonna 1992.

Vain elämää -ohjelmassa esiintyvä Jyrki69 muisteli lämmöllä kouluvuosiaan Hämeenlinnassa ja oli valmis ottamaan kaupungin rock-kuninkaan tittelin.

Joulukuu

Hämeenlinnan Hätilässä kasvanut räppäri Paleface sai Suomen Setlementtiliiton Ihmisen puolella -palkinnon.

Vakava tapaturma vei ateljeeompelija Eini Tuomiselta työt lähes vuodeksi, mutta nyt hänen pukunsa nähtiin taas Linnan juhlissa.

Hämeen taidepalkinto annettiin oopperalaulaja Tuomas Katajalalle.

Kotiseudulleen eläkkeellä palannut Tuulikki Luoma ei osaa olla jouten. Urallaan hoitajana, leipurina ja ympäristöinsinöörinä työskennellyt nainen jatkoi edelleen töitä vanhustenhoidon parissa.

Kaupunkiuutisten lukijakilpailuissa suosikkinäyttelijäksi äänestettiin Liisa Peltonen ja joulupukin parran takaa paljastui Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.