Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan | Hattulan Tyrväntö sai kuntakiertäjän kauhun valtaan – "Lähdin nopeasti pois"

Toimittaja Daniel Wallenius kiesi viime kesänä kaikki Suomen entiset ja nykyiset kunnat.

Takavuosina Hämeen Sanomien sivuiltakin tuttu toimittaja Daniel Wallenius, 33, kiersi viime kesänä ahkerasti Suomea. Hänellä oli missiona käydä kaikissa Suomen entisissä ja nykyisissä kunnissa. Kesän aikana hän kävi Volvollaan tsekkaamassa siis kaikkiaan 570 eri paikkakuntaa.

Yksi niistä osoittautui kokemukseksi ylitse muiden. Wallenius kertoi viime viikolla Iltalehdessä, että ehdottomasti oudoin ex-kunta oli Hattulan Tyrväntö.

– Päätin jostain kumman syystä viime kesänä yöpyä siellä. Parkkeerasin auton niin, ettei lähellä ollut asutusta ja menin metsätielle. Menin auton perään makuupussiin nukkumaan ja yhtäkkiä metsätien päässä syttyi voimakas valo. Se tuli korkealta ja oli kirkas. Joku siellä oli. Lähdin nopeasti pois, Wallenius kertoi lehdelle.

Kaupunkiuutisille Wallenius kertoo pitävänsä Tyrväntöä muutenkin erikoisena paikkana.

– Miten ihmeessä yhteen niemeen on saatu tungettua niin paljon kamaa? Siellä on Lepaan oppilaitokset, golfkenttä, viinitila ja valtava hotelli... Mitään muuta siellä ei sitten olekaan – paitsi näyttävä tie, joka menee sen synkeän metsän läpi, Wallenius kommentoi.

Daniel "Dankku" Wallenius tunnetaan pitkälle viedyistä harrastuksistaan, joihin kuuluu kuntien kiertelyn ohella aikuisena aloitettua kansantanhua ja autiotalojen kuvaamista.

Viimeksimainittu voi tuoda hänet ensi vuonna takaisin Hämeeseen. Wallenius aikoo kiertää tulevaisuudessa myös Suomen kaikki kansallispuistot.

Kaupunkiuutiset ehdottaakin, että taitava tanssija yhdistäisi harrastuksensa ja kuvaisi jatkossa videolle reippaat polkat kussakin paikassa!

Kaupunkiuutisten Hämptonissa puhutaan -juorupalstalla ruoditaan viikon tapahtumia kieli poskessa.