Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaurialan uudesta koulusta tuli käyttäjiensä näköinen – Opettajat ja oppilaat saivat vaikuttaa lopputulokseen

Kaurialan koulun uudisrakennus valmistui palvelemaan 450 yläkoulun oppilasta Hämeenlinnassa.

Koulutyö päästään aloittamaan vuoden 2023 alussa, koulun suunnittelusta ja rakentamisesta vastannut Rakennusliike Lapti oy kertoo tiedotteessaan.

Uuden koulurakennuksen keskellä on kaksikerroksinen sydäntila, jossa sijaitsee ruokailutila sekä oppiportaat ja näyttämö. Sydäntila toimii koulun yhteen kokoavana olohuoneena sekä oppimis- ja juhlatilana.

Koulun tilat ovat monikäyttöisiä ja muunneltavia. Jokaiselle ryhmälle löytyy oma perustyötilansa, mutta tilat muuntuvat myös useamman ryhmän yhteistyöhön.

Iltaisin ja viikonloppuisin koulun tilat palvelevat harrastus- ja tapahtumatoimintaa.

Piha-alueen toiminnot ovat oppilaiden toiveiden mukaan suunniteltu: iso pelikenttä, kaksi monipeliareenaa, fitnesspark, parkour-rata ja pingispöydät aktivoivat oppilaita ja lähialueen asukkaita liikkumaan.

Piha-alueelta löytyy myös puulajipuisto, hyötykasveja ja istutuslaatikoita, joita voidaan hyödyntää koulun opetuksessa.

Koulu suunniteltiin Laptin johdolla tiiviissä yhteistyössä tilaajan edustajien ja koulun henkilöstön kanssa.

– Paras toiminnallinen lopputulos saavutettiin ottamalla suunnitteluun mukaan opettajat ja oppilaat. Yhteistyö jatkui tiiviinä ja erinomaisena myös koko rakentamisen ajan”, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.