Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanha puuseppä tuli Hattelmalantielle – Uudella kirpparilla ei viikonloppuna soitella joululauluja

Hämeenlinnan kantakaupungin kirpputorikartta on laajentunut pitkästä aikaa myös läntiseen suuntaan.

Pyyttämön grillikahvilasta ja torilta tuttu yrittäjä Tero Suomalainen on pannut pystyyn kirpputori-kahvila Vanhan puusepän, jonka virallisia avajaisia juhlitaan viikonloppuna Hattelmalantiellä.

Selitys kirpparin nimelle löytyy Suomalaisen perheen historiasta.

– Isoisäni rakennutti tämän talon puusepänliikettään varten 1958 ja täällä on paljon jäljellä sen aikaisia työkaluja. Myöhemmin huutokauppalaitos toimi rakennuksessa vuosia, yrittäjä kertoo.

Suomalainen sanoo aluksi etsineensä paikalle vuokralaista, mutta tyhjiä liiketiloja on nyt Hämeenlinnassa paljon.

– Omiin nurkkiin oli kertynyt paljon kaikenlaista, joka odotti raahaamista kirpputorille. Äkkiähän siinä syntyi ajatus, että miksi en avaisi omaakin.

Suomalainen sanoo tyhjentäneensä useita kuolinpesiä ja omasta suvusta on löytynyt paljon tuotteita kirpputorille. Jonkun verran hän sanoo myös ostaneensa.

– Haluaisin saada nuorekasta tavaraa myyntiin. Olisi mukavaa, jos tästä tulisi ammattiopiston opiskelijoille hyvä paikka etsiä vaatteita ja ideoita sisustukseen.

Rakennuksessa on reilusti tilaa kahdessa kerroksessa. Alakerrasta on Suomalaisen mukaan muotoutumassa ”äijäkirppis”, jossa on myytävänä työkaluja, koneita ja harrastusvälineitä sekä huonekaluja.

– Meillä on tosi isot pöytäpaikat, joita voi viikkovuokralla jatkaa niin kauan kuin haluaa. Jo nyt olen saanut useita yli kuukauden mittaisia vuokrasopimuksia.

Viikonlopun avajaisissa joulupukki on paikalla molempina päivinä, ja myynnissä on Tara Rantasen joulutaidetta.

Ulkona höyryävät grillimakkarat, ja arpajaisten pääpalkintona on kuukauden pöytävuokra.

– Kaikille pöytäpaikan lunastaneille lahjoitan ämpärin, koska sellainenhan pitää nykyaikana aina olla, Suomalainen sanoo.

– Lupaan myös olla soittamatta joululauluja. Niitä kuulee näinä aikoina jo liikaakin ja joka paikassa.

Vanhan puusepän avajaiset la-su 10.–11.12. (Hattelmalantie 29). Aukioloajat ma–pe kello 10–17, la kello 10–15 ja su kello 11–15.