Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piia Järvisalo on kettu ja Päivi Jahn korppi – Kansansadusta poiketen nämä kaksi yrittäjää viihtyvät saman katon alla Kaurialassa

Hieroja Piia Järvisalon ja kirppariyrittäjä Päivi Jahnin yhteistyö on kaikkea muuta kuin hapanta.

Yhteistyössä on voimaa. Sen ovat saaneet tänä syksynä konkreettisella tavalla havaita iittalalaiset pienyrittäjät Piia Järvisalo ja Päivi Jahn.

Kaksikko toimii tätä nykyä saman katon alla, kun hierojana toimiva Järvisalo toi hierontapöytänsä Jahnin omistaman kirpputori Loitsun entiseen varastohuoneeseen Kaurialaan.

Siitä alkoi molempia hyödyttävä yhteistyö, josta kumpikin oli aiemmin voinut vain haaveilla.

– Työskentelin keväällä osapäiväisesti Puhelinkadulla toimivan kuntosalin yhteydessä, mutta hengasin vapaahetkeni asiakkaiden välissä aina täällä Loitsulla. Kun Päivi ehdotti, että miksen toisi vastaanottoani tänne, pidin ideaa ensin ihan hulluna, Järvisalo nauraa.

Asiaa tarkemmin mietittyään se alkoi kuulostaa hyvältä.

Aiemmin työurallaan hoitajana toiminut Järvisalo on erikoistunut hoitaviin hierontoihin ja tavoittelee asiakkaikseen tavallisia ihmisiä tavallisine vaivoineen. Jahnin persoonallisella kirpputorilla heitä liikkuu.

Kun Järvisalo ja Jahn löivät hynttynsä yhteen, he huomasivat, että heissä on paljon yhteistä.

Samalla kun työllistän itseni, työllistän myös yrittäjäkollegoita ympärilläni.

Piia Järvisalo

Järvisalon yrityksen nimi Reporankanen viittaa kettuun. Jahnin kirpputorin logossa patsastelee puolestaan korppi.

Korppi ja kettu ovat jo vanhasta kansansadusta tuttu parivaljakko. Enää puuttuvat pihlajanmarjat.

– Ehkä ensi vuonna niistäkin kehitellään jotain, Järvisalo paljastaa.

Hän viittaa uuteen Reporankanen-tuotesarjaansa, joka sisältää mehiläisvahasta tehtyjä rasvoja niin hierontaan, koirien tassuille kuin huuliin tai rohtuneille kantapohjillekin.

Tuotteet syntyivät puoliksi vahingossa, kun Järvisalo alkoi viime keväänä etsiskellä mahdollisimman ekologista ja allergiasoimatonta hierontarasvaa luonnonmateriaaleista.

Tatuoijanakin nuorempana toiminut Järvisalo tietää hyvin, että iho on ihmisen suurin elin. Sillä on siis väliä, mitä iholle levitetään.

– Vaseliini on täysin synteettinen aine, joten sitä en halua missään nimessä käyttää. En halua altistaa atoopikkoja myöskään millekään allergisoiville aineille.

Hän löysi Iittalasta Mäntylän hunajan, jolta liikeni yrittäjän käyttöön mehiläisvahaa. Järvisalo keitteli seoksia kotikeittiössään aikansa ennen kuin oli tyytyväinen koostumukseen. Alkusyksystä hän sai tuotteilleen turvallisuustestien myötä EU-hyväksynnän ja myyntiluvan.

Pakkauksetkin ovat paikallisvoimin tehtyjä, sillä purkit tulevat Moreenista Jouko Oy:ltä ja etiketit Parolasta Maxrekiltä.

– Minulle on tärkeää, että tämä on lähituote alusta loppuun. Samalla kun työllistän itseni, työllistän myös yrittäjäkollegoita ympärilläni.

Miten hieroja sitten hyödyttää kirpputoriyrittäjää? Jahn on tyytyväinen saatuaan vuokralaisen, joka tuo omalta osaltaan asiakkaita myös myymälän puolelle. Lisäksi Järvisalon samojedinkoira Aapo toimii Loitsun maskottina.

Osittain myös Iittalassa toimivan Reporankasen tuotteita on myynnissä kirpputorilla, vaikka Järvisalo ei olisikaan itse paikalla.

– Olin jo aiemmin yrittänyt viritellä yhteistyötä alan muiden yrittäjien kesken. Nyt kun me kaksi löimme kädet yhteen, siitä on ollut uskomattoman paljon iloa ja hyötyä molemmille, Jahn sanoo.

Ystävyksillä on yhteisiä kampanjoita ja he tsemppaavat toisiaan myös huumorilla, joka tulvii vastaan jo kirpputorin ovella hersyvänä nauruna.