Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi Sani Aartela herkistyy niin helposti tv-sarja Rantabaarin kapakoitsijana?

Eilen Helsingistä laivalle, huomenna Imatralle. Hämeenlinnalaislähtöisellä Sani Aartelalla on vientiä.

– No nyt on saanut taas mennä. Kesällä oltiin Aikakoneen kanssa festivaaleilla ja syksyllä on yökerhoja sekä yksityistilaisuuksia aika isoillakin stageilla, artisti sanoo.

– Just eilen bändin soittajien kanssa puhuttiin, kuinka stressaavassa ammatissa ollaan. Tällä hetkellä töitä riittää, mutta ikinä ei tiedä, missä kuukauden tai parin päästä mennään.

Vuonna 1995 läpimurtonsa tehnyt Aikakone-yhtye on edelleen esiintyjänä kuumaa kamaa. Yleisö laulaa hiteissä mukana, ja keikoilla käy niin aikuiseksi kasvaneita takavuosien faneja kuin uuttakin sukupolvea.

– Hulinat on saatu aikaiseksi niin kuin aina ennenkin. Nykyään ei enää ihan lahkeesta revitä niin kuin silloin 1990-luvulla, mutta kova meno on päällä. On aika liikuttavaa, kun nuoriso kertoo pitäneensä meistä esitelmiä koulussa.

Tänä vuonna Aartelan kalenteri täyttyi myös tv-sarja Rantabaarin viidennen tuotantokauden kuvauksista.

– Kävin edellisillä kaudella vierailemassa parissa jaksossa. Tuotannosta ottivat kautta rantain yhteyttä, kun olen jo parikymmentä vuotta tehnyt töitä teatterin lavalla, Aartela kertoo.

Tällä hetkellä C Morella esitettävää Rantabaaria kuvaillaan rohkeaksi draamasarjaksi, jonka keskiössä ovat nuorten aikuisten kimurantit ihmissuhteet ja Helsingin kesä houkutuksineen.

Sellaisia asioita, joille ei voi mitään, ei kannata murehtia. Antaa hevosen murehtia, kun sillä on suurempi pää.

Sani Aartela

Aartela esittää sarjassa Trissa-pizzeriaa pyörittävää Johannaa.

– Hän on sellainen huolehtivainen ja napakka ihminen, joka suhtautuu asiakkaisiin kuin omiin lapsiinsa. Hirveästi hän ei näytä duunia tekevän, vaan on koko ajan uteliaana kyselemässä, missä nuoriso menee.

Äidillisen Johannan hahmo on tuntunut Aartelasta läheiseltä. Hän on rakentanut rooliaan oman temperamenttinsa ja kokemustensa kautta.

– En ole mikään nuori tyttö enää. Kun sarjassa tapahtuu jotain dramaattista, niin herkistyn aivan automaattisesti.

Rantabaarin viidennelle kaudelle kuvattiin 60 jaksoa. Aartelalle se merkitsi 3–4 kuvauspäivää viikossa ja viikonlopun keikkoja päälle.

– Onhan se aikamoinen paletti. Jokainen kuvauspäivä on erilainen. Yleensä repliikit opetellaan edellisenä päivänä, mutta joskus kohtaus täytyy ottaa haltuun muutamassa minuutissa.

Ympärillä on iso tuotantokoneisto, joka ei odottele.

– Toisaalta tykkään siitä, että tekemisessä on haasteita. On hyvä, jos on aina vähän perhosia vatsassa.

Pandemia romahdutti monen esiintyvän taiteilijan talouden ja niin kävi Aartelallekin. Keikkasulun lisäksi hänen tapahtuma- ja majoitustoimintaan keskittynyt yrityksensä ajautui konkurssiin.

– Olen itsestäni riippumattomista syistä ollut kovilla, mutta olen edelleen pystyssä. Sellaisia asioita, joille ei voi mitään, ei kannata murehtia. Antaa hevosen murehtia, kun sillä on suurempi pää. Joskus voi olla hyvinkin puhdistava kokemus aloittaa taas nollasta, Aartela tuumaa.

Aikakoneen uusi single Joulumieli ja onnellisuus julkaistaan joulukuun alussa.

Seuraavaa soololevyään Aartela valmistelee kaikessa rauhassa.

– Olen tehnyt puolet uuden albumin biiseistä. Ensi vuonna se on tarkoitus laitella ulos.

Aiotko vielä joskus palata kartanoa, majataloa tai jotakin tapahtumakeskusta pyörittämään?

– Voi olla, mutta nyt panostan musiikkiin. Otan vähän happea ja keskityn omaan hyvinvointiini sekä läheisiini. Tulossa on myös pientä viritystä teatterin puolelle.