Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Petri Keinonen sävelsi Kari Hotakaisen runoja levylle – Albumin julkaisu­keikka on AP-klubilla

Hämeenlinnalainen rock-jazz-folk-muusikko Petri Keinonen julkaisee 30. marraskuuta soololevyn, jolla on lauluja Kari Hotakaisen runokokoelmasta Kalikkakasa.

Levynjulkaisukeikka on Hämeenlinnassa AP-klubilla Albertin kellarissa.

Levy on Keinosen kolmas soololevy, jonka julkaisee aiempien tapaan Humble House Records oy.

Muutamia vuosia sitten teatterin tekijä Samuli Reunanen sattui viettämään iltaa samassa paikassa, missä Keinosen Hämpton Dixieband oli soittamassa. Tapahtumaketju johti siihen, että Keinonen ja hämptonit vastasivat musiikista Reunasen dramatisoimassa ja ohjaamassa klassikkonäytelmässä Kohtauksia eräästä avioliitosta Hämeenlinnan teatterissa.

Keinosen yhteistyö Reunasen kanssa jatkui Kari Hotakaisen romaanin Syntisäkki näytelmäsovituksen parissa.

Paljon musiikkia sisältävässä esityksessä Keinonen ja näyttelijä Johannes Korpijaakko taistelevat Jumalana ja Piruna bluesmies Kolkko-Joosepin sielusta. Keinonen sävelsi näytelmää varten lauluja teksteihin, jotka poimittiin Hotakaisen Kalikkakasa-runokokoelmasta.

Pandemia sekoitti esitysaikataulut ja siirsi Syntisäkin odottamaan toista tulemistaan. Musiikki jäi kuitenkin kolisemaan Keinosen ajatuksiin ja hän etsi Hotakaisen tuotannosta lisää runoja, jotka alkoivat soida hänen mielessään.

Hotakaista miellytti kuulla omia tekstejään todella kalisevana garagebluesina ja hän näytti vihreää valoa Keinosen idealle tehdä kokonainen levyllinen lauluja Kalikkakasan runoista.

– Hyvältä kuulostaa, todella persoonallista ja rosoista menoa, Hotakainen kehuu.

Levyllä on yhdeksän laulua, runollista ja musiikillista tuokiokuvaa, joissa Keinosen lisäksi soittavat rumpuja Johannes Korpijaakko ja sousafonia Jussi Harju.

Biisit on tehty tunnelma edellä ja lyriikan ehdoilla. Keinosen mukaan kappaleet ovat tietyssä järjestyksessä muodostaen kokonaisuuden, jossa on draaman kaari. Teksteissä ollaan ihmisyyden ytimessä: vastasyntyneen ihmettelyä, katumusta siitä kuinka paljon on jäänyt sanomatta tärkeitä asioita, metsureiden turinaa nuotiolla raskaan työpäivän jälkeen.

Julkaisukeikalla Keinosen, Harjun ja Korpijaakon seuraan liittyy muun muassa J. Karjalaisen yhtyeestä tunnettu Pekka Gröhn. Klubi-illan avaa AP Sarjanto & Tuomas Logren Duo.

AP-klubi ke 30.11. kello 20 Albertin kellarissa. Vapaa pääsy.