Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hätilän huipulle nousee monitoimikeskus

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudis­rakennus ja liikuntahalli palvelevat sekä oppilaita että asukkaita

Hämeenlinnan yhteiskoulun alue muuttuu tulevina vuosina alueen asukkaat yhteen kokoavaksi monitoimikeskukseksi.Tuomelan koulun kylkeen nousee uusi koulurakennus kirjastoineen ja nuorisotiloineen sekä aktiivisuuteen kannustava piha-alue ja liikuntahalli.

Uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti oy, Hämeenlinnan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Koulukokonaisuus on mitoitettu noin 900 oppilaalle ja 100 työntekijälle. Uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin toteutus käynnistyy suunnittelulla marraskuussa 2022 ja rakentaminen alkaa keväällä 2023. Koulu ja liikuntahalli otetaan käyttöön kevätlukukaudeksi 2025.

Uuden koulun sydämenä on yhteisöllinen monitoimialue, jossa sijaitsevat monikäyttöinen ruokailutila, oppiportaat näyttämöineen, musiikin opetustila ja alueen lähikirjasto. Kokonaisuus luo puitteet yhteisöllisille tapahtumille sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla.

Uusista tiloista tulee muunneltavia, jotta ne vastaavat opetuksen tarpeita vuosienkin päästä.

Koulun pihan ulkoauditorio, metsäalue ja suuri pelikenttä mahdollistavat toiminnallisen oppimisen ja aktiiviset välitunnit sekä toimivat alueen lähiliikuntapaikkana. Liikuntavälineiden ja leikkilaitteiden valintaan osallistetaan tulevia käyttäjiä ja lähialueen ihmisiä.

Liikuntahalli nousee vanhan puretun Hämeenlinnan yhteiskoulun tilalle ja toimii koulun liikunnanopetuksen tilana ja alueen asukkaiden liikuntapaikkana.