Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tribuna kannustaa uusimaan ohjelmistoa nuorisoa kiinnostavaksi: "Teatteri on kaikille"

Teatterikerho Tribuna kannustaa uusimaan ohjelmistoa nuorisoa kiinnostavaksi.

Teatterien katsomoissa väki vanhenee. Olisi aika panostaa nuoriin ohjelmistosuunnittelussa ja markkinoinnissa.

Teatterikerho Tribuna on kehittämässä teatterin ystävä -palvelua, jonka avulla nuorille luotaisiin mahdollisuuksia tutustua teatteriin.

– Olemme olleet yhteydessä myös lähikaupunkien teattereihin, jotta pääsisimme helpommin luomaan ohjelmistoihin myös nuorille sopivaa tarjontaa. Ystäväpalvelun yhtenä osana on edulliset lipunhinnat, esittää puheenjohtaja Juhani Aaltonen.

Hänen mukaansa Tribuna toimii yhteistyössä Hämeenlinnan teatterin kanssa.

– Uuden teatterinjohtajan Anna-Elina Lyytikäisen kanssa uskomme toimmintamme saavan uusia vuorovaikutukseen liittyviä kehitysaskeleita.

Tapaamisia näyttelijöiden ja ohjaajien kanssa

Teatterikerho Tribuna aloitti toimintansa kerhomuotoisena 1990-luvulla. Vuonna 2018 perustettiin yhdistys, ja nykyisin jäseniä on runsaat 120 henkeä.

Aaltosen mukaan toiminnassa painottuvat retket ja vierailut paitsi Hämeenlinnan teatteriin ja seudun harrastajateattereihin myös lähikaupunkeihin.

– Haluamme edistää teatteriharrastusta ja tuoda jäsenille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa näyttelijöiden ja ohjaajien kanssa.

Viimeksi tribunalaiset osallistuvat marraskuun alussa ensi-iltansa Hämeenlinnan teatterissa saaneen Kaksi kuningatarta -näytelmän ennakkonäytökseen ja pääsivät tapaamaan näytelmän päätähden Ritva Oksasen.

– Oli ihanaa nähdä hänet ihan henkilökohtaisesti. Tribuna tuo paljon lisätietoa tulevista esityksistä ja mukanaolo laajentaa näkökulmaa teatteriin, kertoo Aulikki Lindberg, yksi kerhon jäsenistä.

Myös Paula Lindholm pitää siitä, että pääsee näkemään uudet esitykset ensimmäisten joukossa.

– On mukava päästä tapaamaan näyttelijöitä henkilökohtaisesti ja päästä antamaan kommenteja heti näytöksen jälkeen, hän sanoo.

Glögi-ilta tulossa

Teatterikerho Tribuna järjestää kaikille avoimen glögi-illan 29. marraskuuta kello 17 Willa Vaskissa Hämeenlinnassa.

Tarjolla on glögiä ja pipareita sekä tietoa teatterikerhon toiminnasta tammelalaisen laulajan Erkki Liikasen laulujen säestyksellä.

Lue lisää: Kuka on tämän vuoden suosikkinäyttelijäsi Hämeenlinnassa? Osallistu äänestykseen