Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Hämeenlinnassakin on tarvetta ruoka-avulle, tietää Karoliina Kauhanen, jonka auttamissovellus sai valtakunnallisen palkinnon

Viime aikoina Commussa on korostunut ruoka-avun tarve läpi käyttäjäryhmien.

Hämeenlinnalaisen Karoliina Kauhasen yhdessä liikekumppaniensa kanssa kehittämä Commu App -auttamissovellus on saanut valtakunnallisen Vuoden Digitaalisin Teko 2022 -tunnustuspalkinnon.

Yleisö äänesti Commun kilpailun yrityssarjan voittajaksi viime viikolla.

– Commu App luo yhteisöllisyyttä digitaalisesti edistäen naapuriapua ja konkreettisia, arkisia mikrotekoja, toteaa kilpailun tuomaristo, joka vertaa palvelua kylän ilmoitustauluun.

– Samalla palvelu edistää kiertotaloutta, ja sen ekosysteemimäinen toiminta ihastuttaa. Palvelulla on mahtava potentiaali.

Korona-aikana syntyneen mobiilipalvelun avulla käyttäjä voi maksutta etsiä apua erilaisiin arjen tilanteisiin.

– Olemme tehneet vuoden täyspäiväisesti töitä. Se, että jo nyt saamme tunnustusta, on tosi hieno homma. Palkinto tuo meille lisää uskottavuutta. Tämä ei ole mikään vasemmalla kädellä tehtävä juttu, vaan tällä on oikeasti iso vaikutus ihmisten elämään, Kauhanen sanoo.

Hänen mukaansa sovelluksen kautta on saatu paitsi vertaistukea, myös konkreettista apua arkisiin ongelmatilanteisiin.

– Esimerkiksi eräs Suomeen tullut ukrainalainen äiti lapsineen pyysi alkuun Commun kautta kattiloita ja vaatteita, kun kaikki piti jättää kotiin. He ovat sittemmin löytäneet lapsille leikki- ja äidille lenkkiseuraa, ettei heillä ole niin yksinäistä vieraassa maassa, Kauhanen kertoo.

Autottomat opiskelijat ovat käyttäneet sovellusta logistiikkapulmiin, kuten paketin hakemiseen postista.

Viime aikoina etenkin ruoka-avun tarve on moninkertaistunut.

– Tarvetta on niin perheillä, opiskelijoilla kuin yksinhuoltajillakin. Toisaalta on ollut sykähdyttävää huomata, kuinka matalalla kynnyksellä ihmiset auttavat toisiaan.

Commu-sovellus on otettu myös Kauhasen kotipaikkakunnalla mukavasti vastaan. Sovellus ylitti Hämeenlinnassa tuhannen käyttäjän rajapyykin jo viime kesänä.

– Lisäksi täällä on kymmeniä aktiiveja, jotka antavat meille myös palautetta, mikä on tosi kannustavaa, Kauhanen kiittelee.